Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πότε πρέπει να πίνεις νερό;



Όχι μόνο όταν διψάς...

Βρισκόμαστε επισήμως στην καλοκαιρινή σεζόν, κατά την διάρκεια της οποίας διψάμε περισσότερο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, το σώμα μας, έχει ανάγκη από νερό περισσότερες από όσες φορές υποψιαζόμαστε. Ποιες είναι αυτές;

Όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι


Πριν καταφύγουμε στα καφεϊνούχα ποτά για να αναπληρώσουμε την ενέργειά μας, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας το νερό. Ειδικά, ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί που ξυπνάμε, ενεργοποιεί τόσο τον μεταβολισμό μας όσο και το μυαλό μας.

Όταν είμαστε χλωμοί


Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, η αφυδάτωση μπορεί και στέλνει τα μηνύματά της, μέσω της εμφάνισής μας. Το χλωμό πρόσωπο και οι έντονοι μαύροι κύκλοι δείχνουν την ανάγκη του σώματός μας για νερό. Επιπλέον, η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωσή μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι. Το νερό θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Όταν έχουμε θέματα δυσκοιλιότητας


Το νερό βοηθά στην κίνηση του πεπτικού μας συστήματος, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζει τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Αξίζει να παραμένουμε ενυδατωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάθε μέρα.

Όταν έχουμε πονοκέφαλο


Οι ήπιοι και συχνοί πονοκέφαλοι είναι ένα κλασικό σημάδι της αφυδάτωσης. Πριν απευθυνθούμε στα φάρμακα κατά των πονοκεφάλων, καλό είναι να πιούμε παραπάνω από ένα ποτηράκι νερό.

Όταν έχουμε δυσοσμία


Η ξηροστομία οδηγεί σε κακή αναπνοή. Η τακτική κατανάλωση νερού παρεμποδίζει αυτήν την άσχημη αίσθηση κρατώντας την αναπνοή μας υπό έλεγχο.

Στην υγειά μας!


Πηγή : pathfinder.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου