Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κίνα: Οι φύλακες-άγγελοι των σκύλων



Ένα δίποδο φύλακα-άγγελο είχαν πάνω από 1.000 σκυλιά στην Κίνα, τα οποία απελευθερώθηκαν από έναν ακτιβιστή και την ομάδα του πριν σφαγιαστούν για το αμφιλεγόμενο φεστιβάλ κατανάλωσης σκύλου Yulin.


Ο Αμερικανός ακτιβιστής Μάρκ Τσίνγκ ταξίδεψε στο Yulin πριν την έναρξη του φεστιβάλ και άρχισε το έργο διάσωσης των ταλαιπωρημένων ζώων. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ο Τσίνγκ και η ομάδα του είχαν καταφέρει να διασώσουν πάνω από 1.000 σκυλιά από έξι διαφορετικά σφαγεία. Πώς τα κατάφεραν; Ορισμένες φορές προσποιείτο ότι ήταν αγοραστής και στη συνέχεια έστελνε τα ταλαιπωρημένα ζώα στις ΗΠΑ. Άλλες κατάφερνε να πείσει τους ιδιοκτήτες των σφαγείων να αλλάξουν… μυαλά και να ξεκινήσουν νέες επιχειρηματικές δράσεις, με τη βοήθεια του Τσίνγκ.  


Υπολογίζεται ότι 10 έως 20 εκατομμύρια σκυλιά θανατώνονται για το κρέας τους κάθε χρόνο στην Κίνα. Η βάρβαρη αυτή παράδοση είναι τουλάχιστον 500 ετών και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι καταναλώνοντας κρέας σκύλου μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη ζέστη του καλοκαιριού. 








Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου