Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Καλή ιδέα δημοψηφίμαστος ! Βενεζουέλα ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο.



Να μια καλή ιδέα και για την χώρα μας, ένα δημοψήφισμα που να έχει νόημα για να μετρήσει και τις δυνάμεις της η κυβέρνηση!!

Διαβάσαμε την είδηση στο gr.euronews.com

Μαζική διαδήλωση έγινε στο Καράκας της Βενεζουέλας. Διαδηλωτές ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τελική στόχευση την απομάκρυνση του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο.

Σύνθημα των οργισμένων πολιτών ήταν «η υπογραφή μου μετράει».

Μέλη του συνασπισμού της αντιπολίτευσης μαζί με πολίτες υπέγραφαν συμβολικά τα πλακάτ που κρατούσαν, για να δείξουν τη θέλησή τους για το δημοψήφισμα.

«Θέλουμε μια καλύτερη Βενεζουέλα. Για αυτό είμαστε εδώ, για να σωθεί η χώρα. Είναι εξαιρετικά θλιβερό να βλέπεις το γιο ενός ανθρώπου να πεθαίνει της πείνας», λέει κλαίγοντας μια κάτοικος του Καράκας.

«Κοιτάξτε οι πολίτες της Βενεζουέλας είμαστε απεγνωσμένοι και πεινασμένοι. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Θέλουμε όλο αυτό να τελειώνει όχι για εμάς αλλά για τα παιδιά μας. Το μέλλον μας ήδη έχει καταστραφεί εδώ και χρόνια», λέει ένας άλλος κάτοικος.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης επικράτησε ένταση.

Ο απεσταλμένος του euronews μεταδίδει:

«Στην αρχή ήταν δεκάδες πολίτες και στη συνέχεια έγιναν μερικές χιλιάδες που φώναζαν το σύνθημα ‘‘Μαδούρο πήγαινε σπίτι σου’‘. Στο τέλος η διαδήλωση διαλύθηκε από τις αστυνομικές αρχές που έκαναν χρήση δακρυγόνων».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου