Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Διάλογος για εργασιακές σχέσεις




Σε ένα «γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για τη βελτίωση και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» κάλεσε χθες τους κοινωνικούς φορείς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. Με τα εργασιακά να βρίσκονται στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η μονομερής, ακραίας νεοφιλελεύθερης προσέγγισης εμμονή στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στη μείωση του εργατικού κόστους και στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι σε τελευταία ανάλυση αντιπαραγωγική».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στην ομιλία του ότι χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις η αύξηση της απασχόλησης δεν θα έρθει στον επιθυμητό βαθμό και κάλεσε τις εγχώριες δυνάμεις «που πιστεύουν στις προοπτικές της οικονομίας και στη δυναμική των επιχειρήσεών τους, να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους», αναφέροντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη υλοποίησης μιας κοινής ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής, στο πνεύμα της κοινής αγροτικής πολιτικής, για την οποία τόνισε ότι κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στους δύο στόχους που ετέθησαν όταν υιοθετήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 50 χρόνια: τη διατροφική επάρκεια της Ευρώπης και τη στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος.



Έντυπη Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου