Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

«Βόμβες» Τσατάνη στην Βουλή: Δεχόμουν παρεμβάσεις από Παπαγγελόπουλο



Βαρύ κατηγορητήριο για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, απέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη στην πολύωρη και αναλυτική της κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή.

Η εισαγγελέας Εφετών αποκάλυψε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζητούσε από την ανάληψη των καθηκόντων του από την προϊσταμένης της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να της ασκήσει πειθαρχική της δίωξη.

Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη κατέθεσε πως η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη την είχε πληροφορήσει ότι κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε πει «γιατί την κρατάτε την κυρία Τσατάνη, ασκείστε της επιτέλους πειθαρχική δίωξη!»

Αυτό το περιστατικό, εξήγησε, η κυρία Γεωργία Τσατάνη είχε προηγηθεί των δηλώσεων του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Βουλή «περί δικαστικών πραξικοπημάτων…» και «αυτός, όπως και άλλες πληροφορίες που λάμβανε από συναδέλφους της , ήταν ο λόγος, για τον οποίο ζήτησα να τον συναντήσω. Δεν πήγα για να το κλαφτώ… Ήθελα να του πω ότι έχει σφαλερή εικόνα…»

Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη επίσης κατήγγειλε ότι «κάποιοι ψάχνουν τους σκληρούς δίσκους της προκειμένου να βρουν σημειώσεις της…» λέγοντας πως «πληροφορώ του κυρίους που ψάχνουν να βρουν σημειώσεις μου στους σκληρούς δίσκους, όλα τα έχω στο σκληρό δίσκο του μυαλού μου και σε δύο μπλόκ…»

Μια αναφορά που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου όσο και βουλευτών της συγκυβένησης που της ζήτησαν να κατονομάσει ποιους εννοεί γιατί δεν μπορεί να δημιουργεί έτσι εντυπώσεις. Η εισαγγελέας όμως επιφυλάχθηκε και αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η κυρία Γεωργία Τσατάνη δήλωσε πως είναι «θυμωμένη και αγανακτισμένη, όχι όμως και φοβισμένη». Υποστήριξε πως δέχεται «ένα άγριο πόλεμο» αλλά δήλωσε πως «είμαι όρθια γιατί εκπροσωπώ έναν ιερό θεσμό». Είπε ότι έχει στοχοποιηθεί τους τελευταίους 6 μήνες κάτι που είπε πως επιβεβαιώνεται «και από τις έντυπες πληροφορίες, καθώς η ίδια δεν έχω ενημερωθεί, ότι μου ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου». Απέδωσε σε «δυσανεξία» σε βάρος της σχετικά με την στάση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την εμμονή του «να παρεκτρέπει το όλο περιεχόμενη της αναφοράς της…»

Η εισαγγελέας Εφετών, επίσης, κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι «έριξε λάσπη σε οικογενειακά της πρόσωπα…» γι αυτό και όταν τον συνάντησε «δεν πήγα για να κλάψω στον ώμο του για την κόρη μου», όπως είπε. «Δεν συνηθίζω να κλαίω σε ώμους πολιτικών…» και εξήγησε πως κατά τη συνάντησή που είχαν «του έδειξα τη φωτογραφία της κόρης μου στο προεκλογικό της φυλλάδιο με το βιογραφικό της για να του δείξω ότι δεν εικονιζόμουν εγώ στην φωτογραφία αλλά ο σύζυγός μου».

Σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και του χειρισμού της, δεν θέλησε να αναφερθεί επί της ουσίας καθώς κάτι τέτοιο δεν της επιτρέπεται, υποστήριξε πάντως ότι η αρχική υπόθεση της ανατέθηκε υπηρεσιακά, ήταν υποχρεωμένη από τον Κώδικα να συσχετίσει άλλες εκκρεμούσες υποθέσεις, ενώ είπε πως από την στιγμή που δεν είχε άλλα στοιχεία την υπόθεση στο αρχείο κάτι που σημαίνει ότι εάν υπάρξουν άλλα στοιχεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανασυρθεί.

Επίσης επικαλούμενη τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων στην συνάντηση συνεργασίας με τους δικαστικούς της Κυπριακής Δικαιοσύνης για τις εκκρεμοδικίες Βγενόπουλου, αναφέρθηκε και στο περιστατικό που η ίδια ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να αποχωρήσει από την αίθουσα όταν εκείνος προσπάθησε να εισέλθει, επικαλούμενη τις σχετικές διατάξεις.

Η τοποθέτηση της εισαγγελέας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και η ακρόαση της για να απαντήσει στος ερωτήσεις των βουλευτών ανανεώθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου στις δέκα το πρωί.




Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου