Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Θεοδωράκης για Φίλη: Υπάρχει θράσος από την πλευρά των Συριζαίων«Έχουν φτιάξει μια κουλτούρα "διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε" και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές...»

«Υπάρχει ένα θράσος από την πλευρά των Συριζαίων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος! Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος FM» σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, που είπε ότι το κίνημα «παραιτηθείτε» βρίσκεται στα όρια της Συνταγματικής ανοχής. 

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού «το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι' αυτά που ο ίδιος, έκανε. Σημασία έχει να έχουν το γνώθι σαυτόν. Έχουν φτιάξει μια κουλτούρα "διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε" και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι «δε θα πρέπει να σκέφτεται κάποιος ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι επιδρομή στο πορτοφόλι του. Όταν εμείς λέμε μεταρρυθμίσεις εννοούμε επί παραδείγματι: τη μείωση του κομματικού κράτους, τη μείωση των πολιτικών στελεχών στα υπουργεία. Αυτά τα πράγματα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού. Στην τσέπη του θα το δει αν μειωθεί πχ ο αριθμός των γενικών γραμματέων, των γενικών διευθυντών και των πολιτικών προσώπων. Αυτά είναι όλα μεταρρυθμίσεις. Δεν θα ανακαλύψουμε καινούργιες λέξεις επειδή κάποιοι έχουν βρομίσει τη λέξη μεταρρύθμιση».


Πηγή : protothema.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου