Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Βάσεις – Πανελλήνιες 2016: Ασανσέρ τα μόρια για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Ποιοι μπαίνουν εύκολα, ποιοι θα χρειαστούν 19.000!



Πραγματική σπαζοκεφαλιά γίνεται η πρόβλεψη για το πως θα κινηθούν οι βάσεις καθώς ακόμη και ανά πεδίο θα υπάρξουν διαφορές καθώς οι επιδόσεις των μαθητών σε συγκεκριμένα μαθήματα επηρεάζουν διαφορετικές σχολές.

Με μια πρώτη ματιά τρεις είναι οι βασικές κατευθύνσεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις. Οι ιατρικές θεωρείται βέβαιο ότι θα πιάσουν (στην Αθήνα για παράδειγμα) τα 19.000 μόρια. Οι Νομικές την ίδια ώρα αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αντίθετα οι Παιδαγωγικές σχολές θα κινηθούν σημαντικά προς τα κάτω.

Μεγάλη θα είναι η μείωση και στις οικονομικές σχολές αλλά και στις σχολές της πληροφορικής, όπου και εδώ τα μαθηματικά και τα ποσοστά άνω του 70% κάτω από τη βάση θα φέρουν σημαντική πτώση της βάσης εισαγωγής.

Στη φυσική οι αριστούχοι πολλαπλασιάστηκαν, όμως σε μαθηματικά και αρχαία οι υποψήφιοι σε ποσοστό 50% έγραψαν κάτω από τη βάση. 

Τα στοιχεία αυτά οδηγούν τις πολυτεχνικές σχολές (λόγω φυσικής) προς τα επάνω, ακόμη και 1.000 μονάδες υπολογίζεται ότι θα είναι οι άνοδος των βάσεων.

Σε ό,τι αφορά στις σχολές ψυχολογίας και κοινωνιολογίας της Αθήνας αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων, ενώ ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης πολλά περισσότερα (ακόμη και 1.000) θα είναι τα μόρια που θα απαιτηθούν φέτος για την εισαγωγή σε σχολές όπως η οδοντιατρική, η κτηνιατρική ή τα ΤΕΙ των παραϊατρικών επαγγελμάτων.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου