Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

'Ερευνα: Το 15% των Ελλήνων μεταξύ 18-34 ετών περιμένουν ότι θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν




Τις ανησυχίες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, την κατάσταση στα εργασιακά και το γενικότερο κακό κλίμα φαίνεται πως αντικατοπτρίζει η θέση της Ελλάδας σε κατάταξη γραφήματος του Statista για τους «millennials» (18-34 ετών) που θεωρούν ότι θα εργάζονται μέχρι να πεθάνουν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αναφορά/ μελέτη του Manpower Group, σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί (πάνω από τους μισούς- γύρω στο 60%) από τους νεαρούς ενήλικες αυτού του ηλικιακού γκρουπ θεωρούν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και μετά τα 65, ενώ το 12% πιστεύουν ότι θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν.

Το επίπεδο απαισιοδοξίας πάνω στο συγκεκριμένο αυτό θέμα είναι πιο έντονο στην Ιαπωνία, με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 37%. Ακολουθεί η Κίνα, με 18% και αμέσως επόμενη είναι η Ελλάδα, με 15%. Μετά βρίσκει κανείς τον Καναδά, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Μεξικό και (τελευταία) την Ισπανία, όπου το ποσοστό βρίσκεται στο 3%).


You will find more statistics at Statista

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία και για το πόσο σκληρά δουλεύουν οι millennials σε σχέση με τις άλλες γενιές, καθώς δείχνουν ότι δουλεύουν σκληρότερα και περισσότερο: Το 73% εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα, σχεδόν το 1/4 πάνω από 50. Στην Ινδία φτάνουν τις 52 ώρες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις 47 ώρες την εβδομάδα.


Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου