Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Βομβιστική επίθεση με 11 νεκρούς και 36 τραυματίες



Τα τουρκικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι πιθανότητα είχε στόχο αστυνομικό λεωφορείο

Έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, με τα τουρκικά ΜΜΕ να μιλούν για βομβιστική επίθεση που πιθανότατα είχε ως στόχο λεωφορείο της αστυνομίας. 

Εντεκα άνθρωποι, επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και 36 τραυματίσθηκαν κατά την βομβιστική επίθεση στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης Βασίπ Σαχίν.



«Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που είχε ως στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών», δήλωσε στους δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης, στο Βεζνέτσιλερ.

Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πλήθος ασθενοφόρων έχει συρρεύσει στο σημείο. 

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντικής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ σε σημείο κεντρικό, όχι μόνο για τουρίστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε σε στάση λεωφορείου στον σταθμό του μετρό Βεζνετζιλέρ.



To CNN Turk υποστηρίζει ότι οι δράστες είχαν παρκάρει όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στο σημείο, τα οποία πυροδότησαν με τηλεχειρισμό την ώρα που περνούσε μπροστά το λεωφορείο της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.






Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου