Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Θύμα εγκληματικής οργάνωσης πασίγνωστος εφοπλιστής – Δημιουργούσαν offshore εταιρίες και "έγδυναν" τα θύματά τους



Πολύ κοντά στην εξάρθρωση οργάνωσης "πυραμίδα" που εξαπατούσε επιχειρηματίες τάζοντάς τους κέρδη από επενδύσεις βρίσκεται η ασφάλεια. Ήδη, μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Πελοπόννησο για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε δημιουργήσει δεκάδες εταιρίες offshore και τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως!Έρευνες γίνονται παράλληλα στη Βρετανία και την Ουκρανία.

Τα μέλη του κυκλώματος εξαπατούσαν κατά σύστημα επιχειρηματίες, στους οποίους έταζαν μεγάλες αποδόσεις στις επενδύσεις που δήθεν θα έκαναν! Ως εγκέφαλος της οργάνωσης εμφανίζεται 47χρονος άνδρας, μόνιμος κάτοικος Αγίας Παρασκευής, ο οποίος δήλωνε... τραπεζίτης και χρηματιστής, κυρίως σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Ο 47χρονος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του κυρίως στην Ουκρανία, όπου συνεργάστηκε με Έλληνα, ο οποίος είχε χριστεί εθιμοτυπικά πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη, αλλά χωρίς να έχει σχέση με αυτό το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Είχε ανοίξει χρηματιστηριακό - επενδυτικό γραφείο και υπόσχονταν αποδόσεις 3% επί του κεφαλαίου στην αγορά συναλλάγματος εκτός χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα γνωστοί βιοτέχνες και επιχειρηματίες της Ουκρανίας να επενδύσουν εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, ο «εγκέφαλος» είχε δημιουργήσει τρίας funds με διοικητικά συμβούλια στα οποία είχε βάλει δικούς του ανθρώπους, ακόμη και συγγενείς του. Παράλληλα, δημιουργούσε αλυσίδες από offshore εταιρίες στις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Στη συνέχεια επεκτάθηκε και στην Ελλάδα, με το ίδιο κόλπο, με αποτέλεσμα να πέσουν θύματά του ακόμη και γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες.

Ανάμεσα στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης είναι και πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας - εφοπλιστής, ο οποίος επένδυσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά κατάλαβε πως επρόκειτο για απάτη και κατάφερε να πάρει πίσω ένα μέρος των χρημάτων του. Μάλιστα, ήταν ένας από τα θύματα του κυκλώματος που κατήγγειλαν τη δράση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι φέρονται να του «έφαγαν» 60 εκατ. ευρώ!

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, ανάμεσά τους ο φερόμενος ως αρχηγός, ένας στενός του συνεργάτης και η σύζυγός του. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε άλλα 25 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60, κυρίως στη Βρετανία.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου