Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

«Τζάμπολ» στο Final 4 της Euroleague με τους ημιτελικούς



Στη «Μercedes Benz Arena» του Βερολίνου, χωρητικότητας 14.500 θεατών, θα «χτυπά η καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ από σήμερα, Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή όπου διεξάγεται το Final 4 της φετινής Euroleague. Στο ίδιο γήπεδο που ως O2 Arena τότε, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Eυρώπης για 5η φορά στην ιστορία του (αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό), 7 χρόνια αργότερα δεν θα υπάρχει ελληνικός σύλλογος να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Εκεί θα είναι, όμως αρκετοί Έλληνες... μοιρασμένοι και στις 4 ομάδες που θα πάρουν θέση στο τζάμπολ του φάιναλ φορ της Euroleague. Για δεύτερη διαδοχική σεζόν, ο Δημήτρης Ιτούδης οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην τετράδα, με τους Ρώσους να διεκδικούν τον 7ο τίτλο τους, μετά από 13 παρουσίες (οι 5 τελευταίες διαδοχικές) τα τελευταία 14 χρόνια. Αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Αφού πρώτα έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που στέφεται πρωταθλητής Euroleague το 2013 (με Ολυμπιακό στο Λονδίνο) ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε από το... χέρι την ομάδα του Κράσνονταρ για τον... άθλο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ στην παρθενική συμμετοχή της στη διοργάνωση. 

Ρωσικός εμφύλιος σε επίπεδο συλλόγων... ελληνικός σε επίπεδο προπονητών, λοιπόν στις 19:00 την Παρασκευή, 13/5. Εκτός από τον Δημήτρη Ιτούδη, πάντως η ΤΣΣΚΑ έχει εμπιστευτεί σε Έλληνα και τη θέση του βοηθού (Ανδρέας Πιστιόλης) και αυτή του γυμναστή (Κώστας Χατζηχρήστος με θητεία στον Ολυμπιακό), ενώ μέλος του τεχνικού τιμ της είναι και ο Ντάριλ Μίντλετον που φόρεσε για 5 χρόνια τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Στις 22:00 την ερχόμενη Παρασκευή, Φενερμπαχτσέ και Λαμποράλ Κούτσα υπόσχονται μία ακόμη συναρπαστική μάχη στο δρόμο προς τον τίτλο. Η Λαμποράλ Κούτσα του Έλληνα διεθνή σέντερ και πρώτου ριμπάουντερ της διοργάνωσης φέτος με 8,85 μ.ο.) Γιάννη Μπουρούση (και με 2ο καλύτερο index) προκρίθηκε (με sweep απέναντι στον Παναθηναϊκό) στο 5ο φάιναλ φορ της ιστορίας της κι ενώ δεν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί στα 4 διαδοχικά μεταξύ 2005 και 2008.

 Στον αντίποδα, ο πολυνίκης προπονητής των 8 τίτλων Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδωσε τη χαρά της 2ης πρόκρισης (και μάλιστα διαδοχικής) στους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ. Εχοντας... στερήσει τον Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, η Φενέρ απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση τη "βασίλισσα" και κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης (με 3-0) στα προημιτελικά.

Tο πρόγραμμα του φάιναλ φορ της Euroleague έχει ως εξής:

Ημιτελικοί (Παρασκευή 13/5)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας–Λοκομοτίβ Κουμπάν (19:00)
Φενέρμπαχτσε–Λαμποράλ Κούτσα (22:00)

*και οι δύο αγώνες θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από ΕΡΤ1 και Novasports1

«Μικρός» τελικός (Κυριακή 15/5, 18:00)
Τελικός (Κυριακή 15/5, 21:00)



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου