Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ιδιοκτήτρια City Plaza: "Πορτιέρηδες παίρνουν 20 ευρώ ανά πρόσφυγα"




Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza, καταγγέλλει ότι πίσω από την κατάληψη του ξενοδοχείου της κρύβονται συμφέροντα κάποιων που ανήκουν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αποσκοπούν σε προσωπικό όφελος, ενώ στη συνέχεια προχωρά σε καταγγελία-σοκ, ισχυριζόμενη ότι δήθεν οι «πορτιέρηδες» της κατάληψης παρέχουν φιλοξενία σε πρόσφυγες και μετανάστες, επί πληρωμή.

Μάλιστα, η κα. Αλίκη Παπαχελά, ισχυρίζεται, σε συνέντευξή της στο "Πρώτο Θέμα", ότι «τους είδαν με μπλοκάκι στην είσοδο να κόβουν ψευτοαποδείξεις. Ήταν και δικός μου άνθρωπος εκεί. Μου είπε ότι για κάθε δωμάτιο παίρνουν από τους πρόσφυγες 20 ευρώ». Την ίδια καταγγελία έκανε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ημέρα που κατελήφθη το ξενοδοχείο της.

Η ίδια αναφέρει ότι έχει καταθέσει μήνυση κατ΄ αγνώστων και ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε επαφή με   την Ύπατη Αρμοστεία προκειμένου να νοικιάσει το ξενοδοχείο της, ώστε να παραχωρηθεί για φιλοξενία των προσφύγων και με την έγκριση του ΟΗΕ. «Την περασμένη Πέμπτη μαθαίνω ότι βγήκαν τα κονδύλια, περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, που θα διατεθούν σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων οι οποίοι επιθυμούν να τα παραχωρήσουν για τη φιλοξενία των προσφύγων. Την επομένη κιόλας ημέρα έγινε η κατάληψη». Η κα. Παπαχελά ισχυρίζεται ότι ξέρει και «ονόματα, αλλά δεν είναι η ώρα να πω περισσότερα». Δηλώνει ότι, άθελά της, την περασμένη Παρασκευή έκανε like σε μια είδηση στο Facebook που αναφερόταν σε μια ομάδα αλληλέγγυων που προχώρησε σε κατάληψη ενός σφραγισμένου με λουκέτο  ξενοδοχείου προκειμένου να στεγάσει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες και λίγα λεπτά μετά αντελήφθη ότι επρόκειτο για το δικό της.

Επίσης, δηλώνει ότι υποστήριξε τον Σύριζα, όμως, σήμερα, αισθάνεται μετανιωμένη για την επιλογή της.



Πηγή : liberal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου