Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το πρότυπο του Τσίπρα η Βενεζουέλα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού



Θυμάστε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα :  “η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη”»

Αυτό λοιπόν το μοντέλο που ονειρευόταν ο Τσίπρας έχει καταρρεύσει , τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία τα φρουρεί ο στρατός και η κυβέρνηση Μαδούρο απαγορεύει στους καταναλωτές να ψωνίζουν πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.

Αυτά τα όνειρα έχει και για την Ελλάδα ο κύριος Τσίπρας;

Γιατί από τα πρότυπα του και την διαχείριση της κρίσης που νομίζει ότι κάνει η κυβέρνηση του δείχνοντας ανεπάρκεια και ανικανότητα προκοπή δεν θα δούμε και υπολογίσετε ότι η Βενεζουέλα έχει και πετρέλαιο εμείς δεν έχουμε πλέον τίποτα που να στηρίζει την οικονομία της Ελλάδας εκτός απο τον Τουρισμό τον οποίο με το τέλος διανυκτέρευσης δεν θα περάσει και τις καλύτερες ημέρες.

Διαβάζουμε στο capital.gr

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η Βενεζουέλα με τον πρόεδρο της χώρας να κηρύττει εκ νέου τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να απειλεί ανοιχτά με κατάσχεση των εργοστασίων που διακόπτουν την παραγωγή και φυλάκιση των ιδιοκτητών τους. 
Ο Νικολάς Μαδούρο αποδίδει τα προβλήματα της οικονομίας της χώρας του σε μηχανορραφίες της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησής του.
Καθημερινό φαινόμενο οι λεηλασίες

Εξαιτίας της κρίσης και του πληθωρισμού 180% τα αποθέματα τροφίμων τελειώνουν, πρώτες ύλες δεν μπορούν να εισαχθούν και τα εργοστάσια σταματούν την παραγωγή.

Ως αποτέλεσμα εξαγριωμένοι πολίτες, μετά από πολύωρη αναμονή σε τεράστιες ουρές ορμούν μέσα στα καταστήματα, προχωρούν σε λεηλασίες προσπαθώντας να αρπάξουν τρόφιμα.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες πριν από λίγες μέρες ένα φορτηγό γεμάτο αλάτι, χαρτί κουζίνας και σαμπουάν αναποδογύρισε και δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων 6 αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν το πλήθος από το να αρπάξουν το φορτίο.

"Έγιναν συμπλοκές, ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα και έγινε χρήση δακρυγόνων", ανέφερε μάρτυρας περιγράφοντας τις σκηνές.
Ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ανήλθε το 2015 στο 180,9%, ενώ το ΑΕΠ της Βενεζουέλας συρρικνώθηκε κατά 5,7%. Ήταν η δεύτερη συναπτή χρονιά βαθιάς οικονομικής ύφεσης.
Ο Μαδούρο πάντως παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει μερίδιο ευθύνης για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, λέγοντας πως η Βενεζουέλα πρέπει να βρει και άλλες πηγές εσόδων πέρα από το πετρέλαιο.
Ανησυχία για κατάρρευση της οικονομίας
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσαν σε δημοσιογράφους πως ανησυχούν για μια ενδεχόμενη κατάρρευση της οικονομίας της Βενεζουέλας και προέβλεψαν πως ο Μαδούρο δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα που ζητούν την αποχώρηση της κυβέρνησης Μαδούρο.
O αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Αριστόμπουλο Ιστούρις διαβεβαίωσε πάντως σήμερα ότι δεν θα διεξαχθεί κανένα δημοψήφισμα για την αποπομπή του πρόεδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο, όπως αξιώνει η αντιπολίτευση.

"Ο (Νικολάς) Μαδούρο δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την εξουσία έπειτα από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος διότι δεν θα διεξαχθεί κανένα δημοψήφισμα (…) Εκείνοι (η ηγεσία της αντιπολίτευσης) γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα επειδή άργησαν πάρα πολύ να ενεργήσουν, (κι) ενήργησαν πολύ άσχημα διαπράττοντας απάτες" υπογράμμισε ο Αριστόμπουλο Ιστούρις σε μια δημόσια τοποθέτησή του.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου