Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Νέα Βόμβα από Βούτση και Καματέρο για την άυξηση του ΦΠΑ στα νησιά



Είναι ένα προβληματικό μέτρο που αγγίζει τα όρια της αντισυνταγματικότητας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, μιλώντας στον Σκάι, 

Μας είχε σοκάρει πέρυσι το καλοκαίρι που το διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία αντισυνταγματικότητας, είπε ο πρόεδρος της βουλής.

Δήλωσε ότι τώρα δοκιμάζεται η αριστερά και δεν προβλέπει κανενός είδους σύγκλιση ή διεύρυνση με άλλα κόμματα, η κυβέρνηση ψήφισε και ανέλαβε όλο το κόστος. 

Τον κύριο Καμμένο και τον κύριο Βούτση ακολούθησε στις δηλώσεις ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός που είπε ότι είναι απαράδεκτη η διάταξη για την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά. 

Ο κ. Καματερός υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή καταργεί τη νησιωτικότητα, και συντάχθηκε με την άποψη του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που έκανε λόγο περί αντισυνταγματικότητας. 

Ο κ. Καματερός κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα, διαφορετικά, όπως είπε, οι αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρήσεων θα είναι μεγάλες και δικαιολογημένες και ο ίδιος θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους.

Δήλωση έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις σε θέματα φορολογίας για να ενισχύσει τα νησιά, κυρίως των Δωδεκανήσων και του Β. Αιγαίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου