Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Χάος στην Βενεζουέλα η κρίση τους έφτασε στα όρια τους



Σε μια χώρα που έχει πετρέλαιο η συνεχιζόμενη κρίση και η ανικανότητα της κυβέρνησης να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις στην χώρα, επιβάλλοντας μόνο λιτότητα μειώσεις  μισθών και φόρους έφερε αυτά τα αποτέλεσμα.

Διαβάζουμε το άρθρο του megatv.com

Αλεύρι, κοτόπουλα, χαρτιά υγείας ακόμα και εσώρουχα αφαιρούν από καταστήματα ομάδες πολιτών στη Βενεζουέλα, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά βασικά είδη και οι πολίτες προχωρούν σε λεηλασίες.

Πολλοί άνθρωποι στέκονται για ώρες σε ουρές που σχηματίζονται μπροστά από τα σούπερ μάρκετ, με τουςπερισσότερους να φεύγουν με άδεια χέρια. Οι τιμές των προϊόντων στη μαύρη αγορά αυξάνονται, όπως και το φαινόμενο των λεηλασιών.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Venezuelan Observatory for Social Conflict κατήγγειλε 107 περιστατικά λεηλασιών ή αποπειρών λεηλασιών το πρώτο τρίμηνο του 2016. Χθες εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πλιάτσικο σε ένα φορτηγό που μετέφερε χαρτί κουζίνας, αλάτι και σαμπουάν , το οποίο είχε εμπλακεί σε τροχαίο και το φορτίο του είχε καταλήξει στο δρόμο στην πολιτεία Τατσίρα. Όπως ανέφερε τοπικός αξιωματούχος και αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 6 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μαδούρο αποδίδει την κατάσταση αυτή στην πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού παγκοσμίως, ωστόσο η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι εκείνος και ο προκάτοχός του Ούγκο Τσάβες είναι υπεύθυνοι, λόγω των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που εφάρμοσαν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου