Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Μοντέλο και πρώην Μις Τουρκία καταδικάστηκε για προσβολή του Ερντογάν



Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή «επεφύλαξαν» τα τουρκικά δικαστήρια στο μοντέλο Μερβέ Μπουγιούκσαράτς για προσβολή του «σουλτάνου» Ερντογάν με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 27χρονη Μπουγιούκσαράτς, η οποία είχε στεφθεί Μις Τουρκία το 2006, είχε τεθεί προσωρινά υπό κράτηση το 2014 για κοινοποίηση σατιρικού ποιήματος στον λογαριασμό της στο Instagram.

Υπό το τίτλο «Το ποίημα του Αφέντη», το ποίημα φέρεται να ασκεί κριτική στον Ερντογάν -πρωθυπουργό της Τουρκίας την περίοδο της ανάρτησης-, ενώ παρωδεί τους στίχους του τουρκικού εθνικού ύμνου.

«Το μοιράστηκα γιατί το βρήκα αστείο. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είχε δηλώσει εκείνη την εποχή η 27χρονη.

Οι εισαγγελείς ωστόσο έκριναν ότι το ποίημα είναι προσβλητικό για τον Ερντογάν -ο οποίος έχει καταθέσει σχεδόν 2.000 αγωγές για δυσφήμηση αφότου ανέλαβε την προεδρία το 2014 στη βάση νόμου, που μέχρι τότε ελάχιστα χρησιμοποιούνταν, που απαγορεύει την προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου.

Η ποινή που επιβλήθηκε στην Μερβέ Μπουγιούκσαράτς είναι με αναστολή, γεγονός που σημαίνει ότι εάν τους επόμενους 14 μήνες κάνει ο,τιδήποτε κριθεί προσβλητικό για τον «σουλτάνο» θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου