Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Νέα πρόκληση Κυρίτση: Υπάρχουν τρόποι να βρει η εφορία ποιοι ψήφισαν «Ναι»



Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες ότι δεν χρειαζόμαστε τύπους σαν τον Κυρίτση να δηλητηριάζουν την κοινωνία.

Κάποια στιγμή η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να ρίχνει στην αφάνεια τέτοιου είδους δηλητηριώδης ανθρώπους που μόνο κακό κάνουν όταν μιλάνε, έχουν καθεστωτική επικίνδυνη και άλλων εποχών νοοτροπία και θα πρέπει να προφυλάξουμε την νέα γενιά από τέτοιου είδους καθεστωτικούς κομπλεξικούς γιατί θυμίζουν άλλες εποχές.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Η φορολογική πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο, παραδέχθηκε ο αμετανόητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - «Κάποιος πρέπει "να πληρώσει τη νύφη", τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» υποστήριξε κυνικά - Τα έβαλε και με τον Μάρδα, που καταδίκασε τις δηλώσεις του

Με τις «πιο εύπορες τάξεις» επιχείρησε να ταυτίσει το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» ο Γιώργος Κυρίτσης, εμμένοντας ουσιαστικά στο άρθρο του στην «Αυγή», στο οποίο έγραφε ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μενουμευρωπαίους», όπως τους αποκάλεσε. 

«Υπάρχουν τρόποι να βρει η εφορία ποιοι ψήφισαν ναι» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας εκ νέου το κοινό αίσθημα.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό επιτέθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος καταδίκασε σήμερα, μιλώντας στον Σκάι, την τοποθέτησή του. «Τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε ο αμετανόητος κ. Κυρίτσης, μιλώντας στο Mega, «η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενος κομματιού από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους...» «Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κυρίας Καρακώστα (σ.σ. σήμερα στον Σκάι) ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο. Κάποιος πρέπει "να πληρώσει τη νύφη", τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο του στην «Αυγή», εξήγησε: «Δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου... Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω, εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή (...) Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι. Υπάρχει πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων... Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλίσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους».

«Πολλοί πλούσιοι ψηφίσαν "όχι" και πολλοί φτωχοί ψηφίσαν "ναι", γιατί έτσι κατάλαβαν» παραδέχθηκε πάντως για το δημοψήφισμα ο κ. Κυρίτσης, ενώ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση τελικά συντάχθηκε με τους «Μένουμε Ευρώπη», με τις συμφωνίες που υπέγραψε με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, η εναλλακτική των δανειστών προέβλεπε συντριπτική αύξηση στην ενέργεια, που θα συνέτριβε τα πάντα, ενώ η κυβέρνηση κάνει μικρές αυξήσεις στον ΦΠΑ. «Εμείς κάναμε αυξήσεις λίγο εκεί, λίγο παραπέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπάθησε να διχάσει τον κόσμο, εκμεταλλευόμενη το άρθρο του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου