Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Μητσοτάκης: Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εκλογές



«Το κόστος της ‘’αυταπάτης’’ του κ. Τσίπρα είναι τεράστιο για τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ -Τάχθηκε κατά του «αέναου» 4ου Μνημονίου που θα μας καταδικάσει μονίμως σε πολιτικές λιτότητας και διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

«Το αίτημα για εκλογές είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση απέτυχε στην οικονομία, διότι συνολικά οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω και όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα μας», συμπλήρωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης.

«Το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει πάρα πολύ ακριβά σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Είναι το τίμημα της καθυστέρησης και το σημαντικότερο είναι το τίμημα της απώλειας πλούτου από το γεγονός ότι η οικονομία ξαναμπήκε σε ύφεση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το βασικό πρόβλημά μας είναι το μίγμα των μέτρων και τα 5,4 δισ. ευρώ τα οποία θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό», εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε, παρόλο που «η κυβέρνηση αγωνίζεται να πείσει ότι τα μέτρα αφορούν λίγους», «η πραγματικότητα είναι ότι οι έμμεσοι φόροι οι οποίοι θα έρθουν και θα ψηφιστούν εντός των επόμενων 10 ημερών, θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό ειδικά τους πιο αδύναμους οι οποίοι επιβαρύνονται από τους έμμεσους φόρους».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στον Φ.Π.Α. που από το 23% ανεβαίνει στο 24%, στην αύξηση της φορολογίας στη βενζίνη και σε διάφορους άλλους έμμεσους φόρους για τους οποίους συζητείται να αυξηθούν και «είναι δεδομένο ότι θα επιβαρύνουν τελικά όλους τους Έλληνες». 
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τα περί «αυταπάτης» που είπε για να δικαιολογηθεί. «Αυταπάτη η αλήθεια;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Ψέματα λέει ο κ. Τσίπρας. Διότι το κόστος αυτής της δήθεν αυταπάτης ήταν τεράστιο για τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί να στέκεται ένας πρωθυπουργός μπροστά στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να λέει ήμουν θύμα πλάνης όταν νομίζω ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έκανε εκείνη την εποχή και πώς οδηγούσε συνειδητά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού». 

«Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, έλεγε ψέματα και σήμερα λέει ψέματα. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου παραπλανημένος. Νομίζω ότι ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε όπως ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει και σήμερα», επεσήμανε με έμφαση. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «οδηγούσε συνειδητά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, εξαπατούσε τότε την κοινωνία και την εξαπατά και τώρα». Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες, ανέφερε.

Για το θέμα του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ αφού σημείωσε πως «η συζήτηση είχε ξεκινήσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους από τον Νοέμβριο του 2012 και σήμερα ακόμα ρητή δέσμευση δεν έχουμε πάρει», έδειξε να είναι επιφυλακτικός ως προς την προωθούμενη ρύθμιση στο βαθμό που αυτή συνδέεται με το «αέναο» 4ο Μνημόνιο που φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις προβλέψεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.  

«Μπορούμε ενδεχομένως να πετύχουμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για λίγο χρόνο, αλλά να δεσμευτούμε αυτή τη στιγμή ως χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 15 χρόνια της τάξης του 3,5% θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό», είπε. «Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα μας καταδικάσει μονίμως σε πολιτικές λιτότητας και τελικά θα επιβάλει, προσέξτε, ένα αέναο μνημόνιο», συνέχισε. «Το 4ο μνημόνιο μπορεί να είναι ένα συνεχές μνημόνιο επιτήρησης της χώρας και σίγουρα δεν είναι αυτό το οποίο σήμερα χρειαζόμαστε». 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «πραγματικές μεταρρυθμίσεις αυτή η κυβέρνηση  δεν μπορεί,  δεν θέλει και δεν ξέρει πώς να κάνει». Ενώ αναφερόμενος στον Δημόσιο Τομέα διαβεβαίωσε ότι «ως Νέα Δημοκρατία δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο. Συζητάμε, όμως, για πολύ καλύτερη ανακατανομή του προσωπικού, η κυβέρνηση δε έχει κάνει απολύτως τίποτα σε αυτήν την κατεύθυνση».  

Υποστήριξε, τέλος, ότι «οι σχέσεις εμπιστοσύνης»  που θέλει να χτίσει το κόμμα του με την ελληνική κοινωνία «στηρίζονται στην αλήθεια και στην ευθύνη της αλήθειας». Γι΄ αυτό, κατέληξε λέγοντας: «Εγώ λοιπόν δεν πρόκειται να πω πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε». 


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου