Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Απίστευτη μεθόδευση προκειμένου να περάσει ευνοϊκή ρύθμιση για τον Σταθάκη



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το όργιο των τροπολογιών στη Βουλή καθώς παρά την εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η κυβέρνηση έκλεισε τα αυτιά με αποτέλεσμα πριν από λίγη ώρα το Υπουργείο Παιδείας να κάνει αποδεκετές 17 βουλευτικές τροπολογίες οι οποίες προστέθηκαν στις οκτώ υπουργικές με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στις 25, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης.

Αυτό που δεν έχει προηγούμενο είναι η μεθόδευση που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να περάσει στη ζούλα και εν μέσω απεργίας των ΜΜΕ η οριστική αθώωση του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη εναντίον του οποίου, συναδέλφων του καθηγητών  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπαλλήλων και φοιτητών είχαν καταλογιστεί ποσά για δαπάνες στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος οι οποίες είχαν κριθεί ανοίκειες από τη Δικαιοσύνη.

Αρχικώς υπήρξε απόπειρα η ρύθμιση να περάσει ως κανονικό άρθρο στο νομοσχέδιο ωστόσο μετά τον σάλο που προκάλεσε αποσύρθηκε άρον άρον με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κ.Φωτάκη να λέει τότε πως "εκρίθη προτιμότερο η ρύθμιση να έρθει από κάτω". Τι εννοούσε με τον όρο "από κάτω" ο Υπουργός αποδείχθηκε λίγες ημέρες αργότερα όταν η ρύθμιση επανήλθε ως  τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία δεν απαιτείται έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και προέβλεπε τη διαγραφή καταλογιστικών πράξεων, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπόν επιβαρύνσεων, που συνδέονται με δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1996 έως και το 2004, πλην των αμιγώς ερευνητικών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «ανοίκειες πληρωμές», εφόσον αυτές δεν έχουν εκτελεστεί ακόμα.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κι ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι θετικά υπέρ της τροπολογίας είχε τοποθετηθεί και ο βουλευτής της Ν.Δ και πρώην πρύτανης Θ.Φορτσάκης ανακοίνωσε ότι κάνει αποδεκτή την τροπολογία καθώς "αποκαθιστά τη νομική τάξη και τη δημοκρατία".

Από εκεί και πέρα έντονη όμως υπήρξε  η αντίδραση του Ποταμιού για άλλη τροπολογία με την οποία αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας: "Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την έρευνα, αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο. Χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Αποφασίζουμε και εκμισθώνουμε, εκποιούμε ή παραχωρούμε με ή χωρίς αντάλλαγμα, λέει η τροπολογία. Η κ. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο της καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Μπράβο!!!" αναφέρει η ανακοίνωση του εισηγητή του Ποταμιού Κ.Μπαργιώτα.


Πηγή : parapolitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου