Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Κύπρος-ΕΛΑΜ: Οι καλοί μαθητές της Χρυσής Αυγής



Σοκ στην Κύπρο από την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος

Το μεγαλύτερο σοκ των κυπριακών εκλογών δεν είναι ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το δεξιό ΔΗΣΥ και το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ υπέστησαν απώλειες (λόγω κυρίως του Μνημονίου), αλλά η είσοδος στην κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων της ακροδεξιάς. Το ακροδεξιό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) εξασφάλισε δύο έδρες και οι πρώτοι που πανηγύρισαν την είσοδό τους στη Βουλή ήταν εδώ στην Αθήνα οι χρυσαυγίτες. 

Κυρίως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος δεν κρατήθηκε  και προτού ανακοινωθούν τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα, έσπευσε να το ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής, την ώρα που εσυζητείτο το πολυνομοσχέδιο. Οι χρυσαυγίτες πανηγύριζαν επειδή θεωρούν το ακροδεξιό κόμμα της Κύπρου ως «αδελφό κόμμα», επειδή αυτοί το εκπαίδευσαν, αυτοί τώρα πάνε στην Κύπρο για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή των μελών τους στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Φανταστείτε τι έχουν να τους διδάξουν...

Αλλά πανηγύρι στήθηκε και στη Λευκωσία με την ανακοίνωση των...exit polls από τους ακροδεξιούς. Το ίδιο ακριβώς πανηγύρι που διοργανώνουν και οι χρυσαυγίτες (στις Θερμοπύλες, για τα Ιμια κτλ), αυτό με τις δάδες, τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και τα καπνογόνα. Βρώμισαν τη Λευκωσία με ακροδεξιά συνθήματα, την ώρα που οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων σκέφτονταν πώς θα συγκροτηθεί η νέα  Βουλή και το κυβερνών κόμμα πως θα  καταφέρει να περνά από εδώ και πέρα τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται.

Ενας ιδιοκτήτης πίτσας στο χωριό Πολιτικό, έξω από τη Λευκωσία, ο Χρίστος Χρίστου εμφανίζεται ως αρχηγός του ακροδεξιού αυτιού κόμματος, δηλώνει «ακτινολόγος», οι ιδέες και οι πολιτικές του πηγάζουν κυρίως από την χούντα, με το «πατρίς- θρησκεία- οικογένεια». Αφιέρωσε τη «νίκη» του κόμματός του στον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου και υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύσεις σε ουσιαστικά προβλήματα που ταλανίζουν τους κυπρίους. Ο κ. Χρίστου διέμενε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, ήταν ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, αρεσκόταν να φωτογραφίζεται με τους Κασιδιάρη, Παπά και Παναγιώταρο και ήταν αυτός που υποδεχόταν τους χρυσαυγίτες στην Κύπρο, στα πλαίσια της «αδελφικής συνεργασίας» που είχαν τα δύο κόμματα (στην ουσία πρόκειται για ένα και μοναδικό κόμμα, με έδρα την Αθήνα).

Το περίεργο είναι ότι στη διάρκεια της προεκλογικού αγώνα το συγκεκριμένο κόμμα δεν είχε εμφανιστεί πουθενά. Ούτε στα προεκλογικά πάνελ, ούτε πραγματοποιούσε συγκεντρώσεις, ούτε καν εμφανίζονταν οι υποψήφιοι του στην τηλεόραση ή στα ραδιόφωνο. Εκτελούσαν πιστά τις εντολές των χρυσαυγιτών, να μην τρομάξουν τον κόσμο και οι επαφές τους με το εκλογικό σώμα γίνονταν σε προσωπικό επίπεδο, πόρτα- πόρτα. Αυτό έκαναν και εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα που έφερε το Μνημόνιο και υποσχόμενοι λύση σε προβλήματα διανθισμένα με ορισμένα πατριωτικά συνθήματα, όπως «προδότες της πατρίδας, πουλημένοι κτλ», καθώς συνθήματα  εναντίον των Τούρκων εισβολέων κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 3,71% των ψήφων, δηλαδή μόλις και πέρασαν το εκλογικό πλαφόν του 3,6%




Χασαπόπουλος Νίκος  
Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου