Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Νίκη Κεραμέως: «Τιμωρητικό, κοινωνικά άδικο, άνισο και αναποτελεσματικό το νομοσχέδιο»




Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κ. Κεραμέως, στην ομιλία της για το νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέδειξε ότι το εν λόγω νομοθέτημα, παρά τα ευχολόγια της αιτιολογικής έκθεσης, πόρρω απέχει από μια ουσιαστική μεταρρύθμιση και εξυπηρετεί αποκλειστικά μικροπολιτικούς σκοπούς.

"Δυστυχώς, Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης, καταλήγω στο ότι ο μόνος σκοπός που επιδιώκεται με το παρόν νομοσχέδιο είναι η παράταση παραμονής σας στην εξουσία, η δυνατότητα να καλύψετε το δημοσιονομικό κενό που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε με την ολιγωρία σας, τη διαχειριστική σας ανεπάρκεια, την έλλειψη στρατηγικής σας, το λάθος μείγμα πολιτικής που εφαρμόσατε. Προσπαθείτε να καλύψετε το δημοσιονομικό αυτό κενό με δυσβάσταχτες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις για όλους τους πολίτες. Δυσβάσταχτες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις ύψους 3,1 δις ευρώ. Επιβαρύνσεις που ήταν αχρείαστες και μη απαιτητές πριν από 16 μήνες όταν αναλάβατε την εξουσία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης στην ομιλία της η κ. Κεραμέως:

- Καταψηφίζουμε το σχέδιο νόμου γιατί τιμωρεί την εργασία και οδηγεί σε αφανισμό τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών. Ασφαλιστικές εισφορές, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις μπορούν να ξεπερνούν και το 65% του εισοδήματός τους. Αναπότρεπτα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στην αδήλωτη εργασία και στην ανεργία.

- Καταψηφίζουμε το σχέδιο νόμου γιατί είναι κοινωνικά άνισο, γιατί οδηγεί στη ρήξη των γενεών και τελικά βάλλει κατά των νέων συμπολιτών μας. Σε ό,τι αφορά στους νέους επαγγελματίες, με λιγότερα από πέντε έτη επαγγελματικής δραστηριότητας, το παρόν σχέδιο νόμου τους αποθαρρύνει από το ξεκίνημα κιόλας της επαγγελματικής τους ζωής. Έντοκο δάνειο, η υποτιθέμενη έκπτωση για τους νέους επαγγελματίες.

- Καταψηφίζουμε το σχέδιο νόμου γιατί είναι κοινωνικά άδικο. Ενδεικτικά, δραματική μείωση των αναπηρικών συντάξεων και μείωση των συντάξεων χηρείας κατά 50%.

- Καταψηφίζουμε τα βαρύτατα αυτά μέτρα γιατί δεν θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα. Γιατί οι επιβαρύνσεις αυτές είναι τόσο δυσβάσταχτες που οι πολίτες ενδέχεται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις προς αποφυγή των επιβαρύνσεων αυτών, δηλαδή την εισφοροδιαφυγή, τη φοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία και τη μεταφορά της επαγγελματικής τους δραστηριότητας εκτός της χώρας.

- Οι ενεργοί πολίτες δεν προστατεύονται, καθώς θα ασφυκτιούν από τους φόρους και τις εισφορές.

- Οι ήδη συνταξιούχοι δεν προστατεύονται, καθώς περικόπτεται τμήμα των κύριων συντάξεων και οι επικουρικές τους συντάξεις.

- Οι μελλοντικοί συνταξιούχοι μένουν ακόμη περισσότερο απροστάτευτοι, καθώς μειώνονται σημαντικά οι μελλοντικές συντάξεις τους.

- Οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες δεν προστατεύονται. Συντάξεις αναπηρίας και χηρείας μειώνονται δραματικά, ενώ το ΕΚΑΣ καταργείται για 340.000 χαμηλοσυνταξιούχους.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου