Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Θα πληρώνουν και τα παιδιά των παιδιών των παιδιών μας και βλέπουμε για τα εγγόνια τους!!



Είναι τραγικό και μόνο που το διαβάζεις ότι προτείνεται σχέδιο αποπληρωμής των χρεών μας μέχρι το 2080 και βάλε!!

Διαβάζουμε στο tovima.gr

Για μια τολμηρή πρόταση από την πλευρά του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, γράφει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στην αμερικάνικη εφημερίδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει την ευρωζώνη να επιτρέψει στην Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ή κεφάλαιο για δάνεια διάσωσης ως το 2040.

Παράλληλα το ΔΝΤ θέλει οι λήξεις των ομολόγων της χρηματοδοτικής βοήθειας να επεκταθούν για την περίοδο 2040 – 2080.

Και τρίτον το επιτόκιο με το οποίο θα γίνει η αποπληρωμή των δανείων της ευρωζώνης να παραμείνει σταθερό στο υφιστάμενο επίπεδο του 1,5% για 30 με 40 χρόνια.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρόταση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, που παρουσιάστηκε στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, έχει ως στόχο να κρατήσει τις ετήσιες ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους κάτω από το 15% του ΑΕΠ.

Η πρόταση του Ταμείου είναι πιο προωθημένη σε σχέση με τον οδικό χάρτη που σχεδιάζει για το ελληνικό χρέος η Ευρωζώνη. 

Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο η Γερμανία και άλλες χώρες που συντάσσονται με το Βερολίνο να είναι πρόθυμες για τέτοιες παραχωρήσεις. Την ίδια ώρα, πάντως, η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα το Ταμείο, άρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για κάποιου είδους συμβιβασμό.

Οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται, με επόμενο κύριο σταθμό το Eurogroup της 24ης Μαΐου, όπου αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η εικόνα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου