Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Γεωργιάδης κατά Πολάκη σημειώσατε 1



Το είπε και το έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης: Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, μετέβη σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο όπου κατέθεσε μήνυση, τονίζοντας ότι η παρέμβαση στις λίστες γιατρών και νοσηλευτών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι παράβαση κακουργηματικού χαρακτήρα!

Ο κ. Γεωργιάδης έχει πει εκ βήματος της Βουλής ότι θα "κυνηγήσει" τον κ. Πολάκη για την παρέμβασή του στις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλά και η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την αντικατάσταση του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι "καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην οποία αναδεικνύουμε και ζητούμε να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες, τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα, παράνομα επεξεργάστηκαν τα αρχεία 2800 αιτήσεων που σχηματίστηκαν για το Διαγωνισμό για την πρόσληψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατρών και νοησλευτών για τις ΜΕΘ¨. Και συνέχισε:

"Είναι κακουργηματική περίπτωση και προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 22, παράγραφοι 4 και 6 του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων".

Παράλληλα, ζήτησαν από τους δικαστικούς λειτουργούς τη δίωξη για παράβαση καθήκοντος εκείνων που υπογράφουν την αντικατάσταση του ΔΣ του Κέντρου, δηλαδή τον υπουργό και τον αναπληρωτή, ¨επειδή χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα και προς βλάβη του προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αντικαταστάθηκαν παρανόμως".



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου