Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

'Ο νοών...νοείτω'' Ο Συνδέσμος 1974 σχολιάζει για την χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή





Απόσπασμα από την ομιλία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας 5 Μαίου 1979


Κωνσταντίνος Καραμανλής 

Ο κάθε πολίτης πρέπει να συμμετέχει στην κατανομή του εθνικού προϊόντος κατά το μέτρο της συμβολής του στην δημιουργία του .

Για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ή δημοκρατία,πρέπει κάθε πολίτης να είναι απαλλαγμένος από την αβεβαιότητα για το μέλλον, εξασφαλίζοντας μόνιμη απασχόληση ,δίκαιη αμοιβή του μόχθου του και πλήρη ασφάλιση για το μέλλον αυτού και των παιδιών του.

Όταν ένας λαός δεν μπορεί να επιτύχει την κοινωνική δικαιοσύνη στα πλαίσια της δημοκρατίας,κλονίζεται ή εμπιστοσύνη του στην ιδέα τής Δημοκρατίας. Και τότε κερδίζει έδαφος η προπαγάνδα των ολοκληρωτικων κινημάτων,που προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι,αν αποδεχθεί να θυσιάσει τις ελευθερίες του,θα τον οδηγήσουν σε κάποια γη της επαγγελίας. Αλλά ή κατάργηση της ελευθερίας του θα τον οδηγήσει στην βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου. Αντίθετα στην δουλειά του θα προσθέσει και την στέρηση,γιατί, όπως απέδειξε ή πράξη, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα υστερούν σε ανάπτυξη έναντι των δημοκρατικών. 

'Εξ άλλου, όταν ένας λαός ευρίσκεται στο έλεος μιας αυθαίρετης εξουσίας,χάνει την δυνατότητα να καταστήσει σεβαστά τα δικαιώματά του,με την ελεύθερη κριτική και την συνδικαλιστική του δράση.


Σημείωση ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 1974: ''Ο νοών...νοείτω''


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου