Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ρεάλ - Ατλέτικο 1-1 (5-4 στα πέναλτι)




Η Ρεάλ ήταν ξανά η νικήτρια στον εμφύλιο της Μαδρίτης, κατακτώντας το 11ο στέμμα από τα 11 βήματα! Ο Χουανφράν μοιραίος της Ατλέτικο, που το πάλεψε μέχρι το τέλος.

Λίγες ώρες πριν το ματς ο Ντιέγο Σιμεόνε είχε μιλήσει για το «παιχνίδι της ζωής μας». Ο δεύτερος εμφύλιος της Μαδρίτης δεν ήταν για την εκδίκηση. Ήταν για τη δεύτερη ευκαιρία. Οι Ροχιμπλάνκος έπαιξαν χωρίς να υπάρχει αύριο, άργησαν να προσαρμοστούν, έδειξαν αγχωμένοι στο ξεκίνημα, βρήκαν την απάντηση στο γρήγορο γκολ της Ρεάλ, όμως το άστρο της βασίλισσας έλαμψε στα πέναλτι. Οι παίκτες του Ζιντάν δεν έχασαν ούτε ένα, ο Χουανφράν έστειλε την μπάλα στο κάθετο και μετά από δύο χρόνια η βασίλισσα επέστρεψε ξανά στον θρόνο της, κατακτώντας το 11ο τρόπαιο και 5ο με τη σημερινή του μορφή!

Τα... ντεζαβού σε σχέση με τον τελικό του 2014 εμφανίστηκαν πολύ γρήγορα. Οι μερένγκες μπήκαν καλύτερα, έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6' με τον Καζεμίρο και πήραν το προβάδισμα στο 15' με τον άνθρωπο, που τους είχε δώσει το φιλί της ζωής πριν από δύο χρόνια. Φάουλ του Κρόος, κεφαλιά του Μπέιλ προς τα πίσω και από κοντά ο Σέρχιο Ράμος έκανε το 1-0! Βέβαια, το γκολ δε θα έπρεπε να είχε μετρήσει για οφσάιντ, όμως η ιστορία έγραψε ότι ο Ισπανός σκόραρε σε τελικό για δεύτερη φορά. Έτσι, έγινε ο πρώτος αμυντικός που το κάνει στο Champions League και 4ος συνολικά από το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Το τελευταίο του γκολ, μάλιστα, στη διοργάνωση ήταν εκείνο στις καθυστερήσεις το 2014!

Οι ροχιμπλάνκος δεν κατάφεραν να δείξουν καμία από τις αρετές τους. Ο Φερνάντες έκανε ακόμη μία κακή εμφάνιση, ο Τόρες δεν ακούμπησε μπάλα και οι παίκτες του Σιμεόνε δεν είχαν νεύρο. Στην πιο επικίνδυνή τους φάση, ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ράμος, όμως ριπλέι της προκοπής δεν είδαμε. Σύμφωνα με την AS ήταν πέναλτι, ο Κλάτενμπεργκ και ο... Γκριζμάν δεν το είδαν και το ματς συνεχίστηκε. Η Ρεάλ ήταν επικίνδυνη στα στημένα, έδωσε χώρο και απειλήθηκε ελάχιστα. Στο 43' ήρθε η καλύτερη στιγμή για την Ατλέτικο, όταν το σουτ του Γκριζμάν πέρασε λίγο άουτ, με το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

«Μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό, να ντριμπλάρει, να σκοράρει... Στα λεπτά, που θα τον χρησιμοποιήσουμε, θα κάνει τη διαφορά. Είτε μιλάμε για 90', για 60', για 30'. Θα πρέπει να είναι ποιοτικά. Σε έναν τελικό ακόμη και ένα λεπτό μπορεί να σημαίνει τα πάντα». Τα λόγια ανήκουν τον Σιμεόνε και αφορούν τον Καράσκο. Ο Βέλγος ήταν η αλλαγή του ημιχρόνου και επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τον προπονητή του. Μέσα σε 45' ήταν ο κορυφαίος της Ατλέτικο και ο κυριότερος λόγο, που το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους τυπικά φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και να κερδίζουν πέναλτι στο 48'. Ο Πέπε πήγε πολύ άγαρμπα πάνω στον Τόρες, δεν βρήκε μπάλα και ο Κλάτενμπεργκ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γκριζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, έχοντας ήδη χάσει ένα πέναλτι νωρίτερα στη σεζόν απέναντι στον Νάβας, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι σε τελικό μετά από εκείνο του Ρόμπεν το 2012. Ο Σιμεόνε αποφάσισε να εμψυχώσει τον Γάλλο και η ομάδα του δεν κατέβασε ταχύτητα.

Ο Καράσκο έκανε πράγματα και θαύματα, ο Σάβιτς από κοντά στο 54' έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 59' ήταν η σειρά του Σαούλ να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Οι μερένγκες ξαφνικά δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις, ο εξαιρετικός Κρόος βγήκε στο 72' (σύμφωνα με την γερμανική τηλεόραση λόγω τραυματισμού), ο Ρονάλντο δεν ήταν στο 100% και οι ρυθμός άνοιξε. Στο 70' ο Μπενζεμά έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο τετ α τετ με τον Ομπλάκ, με την Ρεάλ να χάνει νέα τεράστια διπλή ευκαιρία στο 78'. Αρχικά ο Ομπλάκ νίκησε τον Ρονάλντο, ενώ στη συνέχεια ο Σάβιτς έσωσε στην γραμμή το πλασέ του Μπέιλ!

Και λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε η τιμωρία για εκείνες τις ευκαιρίες. Πανέμορφη πάσα του Γκάμπι στον Χουανφράν, σέντρα του τελευταίου στην κίνηση και ο Καράσκο από κοντά έκανε το 1-1, για να γίνει ο πρώτος Βέλγος που σκοράρει σε τελικό Champions League! Μαρσέλο, Ρονάλντο, Μπέιλ και Μόντριτς υπέφεραν από απανωτές κράμπες, οι παίκτες του Ζιντάν έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις, όμως οι ροχιμπλάνκος παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Για ακόμη μία φορά σε ιταλικό έδαφος ένας τελικός πήγε στην παράταση. Όπως και εκείνος ανάμεσα στους Μαδριλένους το 2014.

Ο Ζιντάν είχε τελειώσει από νωρίς τις αλλαγές του, κάτι που σίγουρα θα μετάνιωσε κατά τη διάρκεια της παράτασης, με την Ατλέτικο να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία στα πρώτα 15' του έξτρα χρόνου. Γιατί στο δεύτερο και οι ροχιμπλάνκος έδειξαν σημάδια κατάρρευσης. Φάσεις δεν υπήρξαν και όλα θα κρινόταν στα πέναλτι. Εκεί, για κάποιον μυστήριο λόγο ο Ομπλάκ στεκόταν όρθιος, όμως οι συμπαίκτες του ευστοχούσαν. Όλα αυτά, μέχρι το τέταρτο πέναλτι, που κλήθηκε να εκτελέσει ο Χουανφράν. Ο Ισπανός μπακ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας, ο Ρονάλντο ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση και η Ρεάλ επέστρεψε στην κορυφή!

*Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει το Champions League ως παίκτης (2002), ως βοηθός προπονητή (2014) και ως προπονητής (2016).

*Η Ρεάλ κέρδισε τον 5ο συνεχόμενο τελικό της (1998, 2000, 2002, 2014, 2016), κάτι που είχε καταφέρει και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (1956, 1957, 1958, 1959, 1960).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ (Ντανίλο), Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κροος (72' Ίσκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπενζεμά).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (109' Λούκας Ερνάντεζ), Σαούλ, Γκάμπι, Αουγκούστο (46' Καράσκο), Κόκε (116' Τομάς), Γκριεζμάν, Τόρες.



Πηγή : gazzetta.gr 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου