Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σκάνδαλο στην Ισπανία με τους Podemos -Tους χρηματοδοτούσε ο Τσάβες, έγγραφα «φωτιά»



Παράνομη χρηματοδότηση πάνω από 7 εκατ. ευρώ από τον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες με στόχο την εξαγωγή της Μπολιβαριανής Επανάστασης στην Ισπανία, φέρονται να έλαβαν οι Podemos σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Την αποκάλυψη έκανε η ισπανική εφημερίδα ABC δημοσιεύοντας έγγραφα που χρονολογούνται από το 2008, φέρουν την υπογραφή του Τσάβες και αφορούν σε «δωρεές» προς το thinktank "Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών" (CEPS) στο οποίο ανήκαν τόσο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας όσο και άλλα κορυφαία στελέχη των Podemos.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες τα στοιχεία ήρθαν στην κατοχή των ισπανικών Αρχών μέσω των αμερικανικών, οι οποίες, με τη σειρά τους, τα έλαβαν από τον Ραφαέλ Ισά, πρώην υπουργό Οικονομικών της Βενεζουέλας που πλέον ζει στις ΗΠΑ.

Σε ένα από αυτά πάντως που παρουσιάζει η ισπανική εφημερίδα ABC, περιγράφεται σε μια παράγραφο ότι σκοπός της χρηματοδότησης είναι να επηρεάσει αριστερούς διανοητές και πολιτικά κόμματα στην Ισπανία.

Τα εν λόγω στοιχεία είναι ήδη στα χέρια της αστυνομίας η οποία διενεργεί έρευνα. Ωστόσο από την πλευρά τους οι Podemos αρνούνται τη χρηματοδότηση με τον Ιγκλέσιας να τα χαρακτηρίζει «ψευδή». «Αυτά τα στοιχεία έχουν βγει 3 φορές στη δημοσιότητα και κάθε φορά που διενεργείται έρευνα αποδεικνύονται εσφαλμένα. Κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους σοσιαλιστές και η Ισπανία αποκτήσει μια προοδευτική συμμαχία», είπε μιλώντας στη Βουλή ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι στο παρελθόν οι Podemos κατηγορήθηκαν ότι φέρονται να χρηματοδοτούνται από το Ιράν και την βασκική τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΑ.



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου