Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ειδικοί Φρουροί... έμποροι όπλων! Τα αγόραζαν από το internet και τα πωλούσαν ακόμη και σε ποινικούς



Κύκλωμα αστυνομικών και συγκεκριμένα Ειδικών Φρουρών που έφερναν όπλα από την Κρήτη και τα πουλούσαν σε εγκληματικές οργανώσεις στην Αττική, ερευνά τους τελευταίους μήνες η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η Υπηρεσία των «αδιάφθορων» είχε εδώ και μήνες την πληροφορία για αστυνομικούς οι οποίοι εμπορεύονται όπλα από την Κρήτη, κυρίως πιστόλια, τα οποία πωλούν είτε σε συναδέλφους τους, είτε σε ποινικούς και μάλιστα με «βαριά» ονόματα μέσα στην νύχτα.

Οι αστυνομικοί της Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις συνομιλίες του Ειδικού Φρουρού από την Κρήτη, αλλά και δυο συναδέλφων του που υπηρετούν στην ΔΙΑΣ στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτές τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, προέκυψε πως ο Ειδικός Φρουρός μαζί με άλλον έναν συνάδελφο του στην Κρήτη έκαναν διαδικτυακές παραγγελίες όπλων, κυρίως πιστολιών και περιστρόφων, από το εξωτερικό και τα παραλάμβαναν ταχυδρομικά στην μεγαλόνησο.

Από εκεί τα μετέφεραν με το πλοίο της γραμμής στην Αθήνα όπου και τα παρέδιδαν σε συναδέλφους τους της ΔΙΑΣ για να τα αποθηκεύσουν μέχρι να βρεθούν αγοραστές.

Παράλληλα από τις φυσικές παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε η συνεργασία των Ειδικών Φρουρών, με ποινικούς στην Αθήνα, οι οποίοι ενέχονται σε εγκληματικές οργανώσεις και αγόραζαν για λογαριασμό των συμμοριών τα όπλα που έφερναν από την Κρήτη οι δυο ένστολοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο της Εσωτερικών Υποθέσεων, πήγε στην Κρήτη και παρακολούθησε στενά τους δυο φερόμενους εμπόρους όπλων, οι οποίοι χθες, έχοντας στην κατοχή τους έναν μεγάλο σάκο, ταξίδεψαν για Αθήνα με το πλοίο της γραμμής.

Λίγο πριν κατέβουν από το καράβι στο λιμάνι του Πειραιά, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους δυο Ειδικούς Φρουρούς, και πραγματοποίησαν έλεγχο στις αποσκευές τους, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 10 πιστόλια των 9 χιλιοστών μάρκας glock.

Παράλληλα άλλο κλιμάκιο της Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του Ειδικού Φρουρού στην Κρήτη όπου επίσης βρήκε όπλα, αλλά και αναβολικά.

Οι έρευνες της Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκονται σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθούν θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για αυτή την σοβαρή υπόθεση.

Θεοδόσης Πάνου


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου