Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τράμ πήγε να σκοτώσει σκύλο στο Παλαιό Φάληρο ενώ τον είδε



Γιάννης Αθανασίου

Μερικές φορές είναι να αναρωτιέσαι για τους ανθρώπους.

Σήμερα το πρωί ήμουν  μάρτυρας ενός περιστατικού που πραγματικά με έκανε να βγω από τα ρούχα μου.

Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στο ύψος της Παναγίστας 11:55 με 12:00 έχει σταματήσει ο συρμός του τραμ στην στάση προς παραλιακή και μπροστά του στα 10 μέτρα είναι ένα σκυλάκι το οποίο μυρίζει το γκαζόν.

Ξεκινώντας με φόρα ο οδηγός και αφού έχει δει το σκυλάκι πέφτει επάνω του και το παίρνει από κάτω αδιάφορος ανάλγητος και ψυχρός.

Για κακή του τύχη του οδηγού πάνω σε μία μηχανή ήταν γνωστός Παλαιοφαληριώτης o K.B. μαζί με τον Διοικητή Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου, που βλέπουν το περιστατικό και κλείνουν τον δρόμο του τραμ με κίνδυνο της ζωής τους για να σταματήσει την πορεία του και να σώσουν το σκυλάκι.

Από τις φωνές τους το τραμ σταμάτησε με αποτέλεσμα να μην προλάβει το σκυλάκι να μπει ποιο βαθιά στον συρμό και να σκοτωθεί και βγήκε ενώ ήταν πεσμένο κάτω από τον προφυλακτήρα του τραμ τρομαγμένο χωρίς ευτυχώς τραύματα.

Όταν οδηγός και συνεπιβάτης της μηχανής φώναξαν στον ανάλγητο οδηγό του τραμ ρωτώντας τον τι κάνει ο οδηγός έκανε ότι δεν κατάλαβε και δεν ήξερε και μάλιστα τους είπε εσείς γιατί μπήκατε μέσα στις γραμμές του τραμ.

Φυσικά και όσοι είμαστε εκεί είδαμε ότι ο οδηγός του τραμ και είδε και ήξερε τι έκανε και δεν πάτησε φρένο πηγαίνοντας εν γνώση του επάνω στον σκύλο, μέχρι την στιγμή που μπήκαν μπροστά του στις ράγες με την μηχανή οι ποιο πάνω επιβάτες και μάλιστα ο ένας από αυτούς ήταν ανώτερος αξιωματικός της ασφάλειας.

Ο οδηγός είχε δει καθαρά τον σκύλο στα 10 μέτρα αλλά όπως φάνηκε αδιαφόρησε για τις συνέπειες και για τον νέο νόμο που επισύρει πρόστιμο 30.000€ για κακοποίηση ζώου και για θάνατο και ποινές πολυετής φυλάκισης.

Το περιστατικό δεν είχε συνέχεια αφού ο σκύλος δεν είχε πάθει τίποτα εκτός από το σοκ τον οποίο ηρέμησαν οι δύο επιβαίνοντες της μηχανής  με χάδια και λίγο νερό.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα σταματούν τους απάνθρωπους ένα μεγάλο μπράβο στον Διοικητή ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου και στο οδηγό της μηχανής.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου