Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς πάλι χωρίς χημειοθεραπείες στο «Λαϊκό»




Σε απόγνωση βρέθηκαν και πάλι χθες οι καρκινοπαθείς που λαμβάνουν την θεραπεία τους από το «Λαϊκό» αφού δεν έγιναν οι χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των απαραίτητων φαρμάκων.

'Οπως αναφέρουν από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για τις ελλείψεις σε φάρμακα χημειοθεραπείας, "η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασης τους αλλά και για της ίδιας τους της ζωής.  Καλούμε το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο δημιουργείται στο Λαϊκό, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και είναι πολύ αργά".

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και άλλες οργανώσεις όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων έχουν, ωστόσο "την λύση όμως πρέπει να την δώσει η Πολιτεία.  Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της", προσθέτουν.

Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και τον Ιανουάριο και τότε είχαν δοθεί υποσχέσεις για εξομάλυνση της κατάστασης.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του iatropedia από τον Ιανουάριο.


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου