Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ντόρα ότι ποιο σοβαρό διαθέτουμε στην πολιτική ζωή της χώρας!



Κώστας Βουκελάτος


Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα το πρωί παρακολούθησα με ενδιαφέρον την Ντόρα στο ΣΚΑΙ. Φυσικά και είχα δώσει σύρμα σε κολλητούς και φίλους να παρακολουθήσουν έναν από τους τελευταίους σοβαρούς πολιτικούς που διαθέτει η χώρα για να την δουν ώστε να έχουν κάποιες ελπίδες ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα και θα σοβαρευτούμε ως λαός για να διαλέγουμε να μας εκπροσωπούν μόνο σοβαροί άνθρωποι στην Ευρώπη για να γυρίσει η αξιοπρέπεια μας την οποία έχει διαλύσει ο Τσίπρας και οι ότι να' ναι που έχει για κυβέρνηση.

Μία Ντόρα σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ όπως την ξέρουμε χωρίς να μασάει τα λόγια της, όπως δηλαδή μας έχει συνηθίσει καθαρά και λαϊκά για να καταλαβαίνει και ο απλός πολίτης τι λέει πώς το λέει και τι εννοεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημοσιογράφων δίπλα της να την φορτώσουν με ερωτηματικά γιατί δεν τους έβγαινε μάλλον ο τηλεοπτικός χρόνος και έτσι πίεζαν χωρίς να προλαβαίνει να τελειώσει την φράση της.

Η Ντόρα λοιπόν για ακόμα μία φορά όπως την ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν την πολιτική της πορεία αυτά τα χρόνια δεν μασάει τα λόγια της και αυτό φάνηκε με τον χαρακτηρισμό που έδωσε στον Π. Τόμσεν ως αντιπαθέστατου λέγοντας : "Είναι αντιπαθέστατος, μια φορά τον είδα και μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι".

«Είναι αντιπαθέστατος, μια φορά τον είδα και μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: "Δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω την έκπληξη της κυβέρνησης. Στο blog του o κ. Τόμσεν τα λέει όλα αυτά. Χρειαζόμαστε τη διαβεβαίωση από την ελληνική κυβέρνηση, ότι αυτή η συνομιλία δεν έχει καταγραφεί από την Ελλάδα.Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με το ΔΝΤ εδώ και 7 μήνες πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα".

Εξέφρασε για ακόμα μία φορά την ανησυχία της για το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση λέγοντας : "είναι διαφορετική η θέση των θεσμών για το χρέος, όφειλε να το γνωρίζει η κυβέρνηση. Αν έρθει πιστωτικό γεγονός, θα έρθει με ευθύνη της κυβέρνησης. Κάθε μέρα που περνάει, η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας αδυνατίζει".

Ζητώντας της από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τα όσα έγιναν την Τρίτη στην Βουλή η Ντόρα είπε με μία πρόταση την κατάληξη αυτής της προσπάθειας του Τσίπρα να αποπροσανατολίσει λέγοντας :  "ο Τσίπρας δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε ένα όνομα της διαπλοκής"

Για την διενέργεια εκλογών η απάντηση της ήταν : "Ο ελληνικός λαός θέλει εκλογές και άλλη κυβέρνηση. Το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από το κόστος παραμονής αυτή της κυβέρνησης.  Αυτή η κυβέρνηση θα περάσει πολλά μέσα σε μια νύχτα. Δεν έχω ξαναδεί μετά από 180 μέρες από τις εκλογές, να έχει κατρακυλήσει η εικόνα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τόσο χαμηλά. Η παραμονή αυτή της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική. Είναι καλός ρήτορας ο κ. Τσίπρας, αλλά ανασφαλής και χωρίς επιχειρήματα στη συζήτηση για τη διαπλοκή". 

Τι άλλο να προσθέσεις όταν ακούς την Ντόρα να μην μασάει τα λόγια της.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου