Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο δείπνος της Ντόρας στη "φωλιά του καραμανλισμού"




Σε μια σύναξη με ιδιαίτερο συμβολισμό βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη το περασμένο Σάββατο βράδυ, παρουσία του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή.

Σε μια σύναξη με ιδιαίτερο συμβολισμό βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη το περασμένο Σάββατο βράδυ, παρουσία του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, γιου του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή.

Η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας της στην Κεντρική Μακεδονία, έδρα των «καραμανλικών», δείπνησε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.

Η κίνηση αυτή που έγινε, μετά από την πρόσκληση του Αχ. Καραμανλή, αδελφού του ιδρυτή της Ν.Δ. και «πατριάρχη» της ελληνικής κεντροδεξιάς, Κωνσταντίνου Καραμανλή, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει πλέον αγαστή συνύπαρξη των δυο βασικών πολιτικών οικογενειών στην κεντροδεξιά.

Η παρουσία της Ντ. Μπακογιάννη στην έδρα των «Καραμανλικών», συνοδεύτηκε και με θετικά σχόλια από τον νεώτερο Καραμανλή, ο οποίος, πριν μιλήσει η πρώην υπουργός σε εκδήλωσε που διοργάνωσε η ΝΔ στις Σέρρες με θέμα το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, είπε με νόημα: «Σας αγαπούν πολύ στις Σέρρες κ. Μπακογιάννη και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η αίθουσα του ξενοδοχείου είναι κατάμεστη παρά το ότι βρέχει καταρρακτωδώς».

Το κλίμα ήταν πολύ θερμό για την συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας και από την υποδοχή που της επιφυλάχθηκε, αναδείχθηκε ότι υπάρχει πλέον αγαστή συνύπαρξη των δυο μεγάλων οικογενειών. Εξάλλου και η Ντ. Μπακογιάννη έχει άριστη σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και υπάρχει συναντίληψη σε πολλά θέματα, μια εξέλιξη που δημιουργεί συνθήκες ηρεμίας στην κεντροδεξιά παράταξη. 

Η οικογένεια Καραμανλή άνοιξε το πατρικό σπίτι της στην Πρώτη Σερρών για να καλωσορίσει την Ντ. Μπακογιάννη και στο δείπνο που οργανώθηκε, εκτός από τους οικοδεσπότες, τον Κ. Καραμανλή και την ίδια ήταν, η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Α΄Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης και ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, στο δείπνο παραβρέθηκε και ο στενός συνεργάτης της Ντ. Μπακογιάννη Τάσος Χατζηβασιλείου που «ακούγεται» ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Σερρών. 

Το δείπνο είχε απ’ όλα, πολιτική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με καλό κρασί και εκλεκτούς μεζέδες (σπανακόπιτα, τυρόπιτα, κοτόπιτα, σαρμαδάκια, μπιφτέκια, σουβλάκια, κ.α. με επιδόρπιο φράουλες).

Οι παρευρισκόμενοι έκαναν συνολική συζήτηση με κεντρικό συμπέρασμα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται καθημερινά και συμφώνησαν όλοι, ότι η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία κοστίζει περισσότερο από την απομάκρυνσή της. «Η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κληθεί σύντομα να βγάλει τη χώρα από τη λάσπη του λαϊκισμού και της υποκρισίας» είπε η Ντ. Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου έγινε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση στη χώρα και εκφράστηκε η άποψη ότι η κυβέρνηση καταρρέει και είναι πολύ πιθανόν να κληθεί πολύ σύντομα η Ν.Δ. να κυβερνήσει.

Υπήρξε θετική αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας της Ν.Δ. με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο τιμόνι της, ενώ επισημάνθηκε η πολύ έντονη πίεση που δέχεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το τριήμερο που πέρασε, ήταν για την Ντ. Μπακογιάννη που θα συνεχίσει τις περιοδείες της ανά την επικράτεια, μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει το θετικό κλίμα που υπάρχει στην περιφέρεια για τη Ν.Δ. που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.

Την περασμένη Παρασκευή η Ντ. Μπακογιάννη βραβεύτηκε από το επιμελητήριο Πιερίας για τη θετική επίδραση που είχε στην οικονομία της περιοχής η κατάργηση της visa για τα Σκόπια και την Σερβία, μετά από ενέργειές της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Την Κυριακή μίλησε σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν  στη Θεσσαλονίκη οι τομάρχες Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου και και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ν.Δ. Στ. Καλαφάτης με θέμα την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ως ευρωπαϊκή πολιτική και κοινωνική δοκιμασία και την άμεση σύνδεσή της με τα θεμελιώδη εθνικά μας ζητήματα.

Η Ντ. Μπακογιάννη, επισήμανε πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά κρίσιμες σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση στα 60 και πλέον χρόνια της ιστορίας της. «Κλονίζονται οι θεμέλιοι λίθοι της συγκρότησής της: Η ελευθερία διακίνησης των ατόμων, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αλληλεγγύη» εξήγησε, χαρακτηρίζοντας την Ευρώπη «ανίκανη» να διαχειριστεί το προσφυγικό όταν ήρθε η ώρα να συνεννοηθεί με την Τουρκία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα «να απευθυνθεί ως ικέτης στην Άγκυρα χωρίς να διαθέτει σχέδιο».

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγική κρίση καταλόγισε στην Κυβέρνηση «παροιμιώδη ανικανότητα» καθώς, όπως είπε, «έκανε ό,τι μπορούσε για να γεμίσει η χώρα με παράτυπους μετανάστες. Ο διαφημισμένος αριστερός ανθρωπισμός τους αποδείχθηκε ψεύτικος.

Η απουσία του κράτους αντικαθίσταται από την απλόχερη στήριξη των πολιτών». Δριμεία κριτική άσκησε και στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική, χρεώνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο. Αναφερόμενη τέλος στο Σκοπιανό, υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση «στέλνει το μήνυμα ότι δεν την ενδιαφέρει», σημειώνοντας πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «αδιαφορούν για τα εθνικά θέματα και νοιάζονται μόνο για τη νομή της εξουσίας».


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου