Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Λαγκάρντ: Μην περιμένετε αποτελέσματα άμεσα - Χρειάζεται ακόμη δουλειά



Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές στις ΗΠΑ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε στην Ουάσινγκτον.

Η Λαγκάρντ είπε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.

«Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, οπότε μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα καθώς αυτά τα πράγματα απαιτούν χρόνο. Η θέση μας για τη βιωσιμότητα και τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας δεν έχει αλλάξει», υπογράμμισε η επικεφαλής του Ταμείου.

Παράλληλα, Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει μετά τα μεσάνυχτα έκτακτη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Ουάσινγκτον.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε αναγκαίο να γίνει νέα συνάντηση, μέσα σε λίγες ώρες, των κ.κ. Τσακαλώτου και Λαγκάρντ.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε χθες, πάντως, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε πολλά παράπονα για τις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται το Ταμείο από τον πρωθυπουργό και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου