Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Δρομολογείτε έγκλημα κατά των ΑΜΕΑ




Κώστας Βουκελάτος

Για να ικανοποιηθούν τα νούμερα για ορισμένα νούμερα που αποφασίζουν χωρίς φιλότιμο και τύψεις είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο βωμό του κέρδους.

Το ΔΝΤ έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως και επί κυβέρνησης Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι είναι ανάλγητο και δεν καταλαβαίνει από ευπαθής ομάδες και ανάγκες.

Η εγκληματική συμπεριφορά του ΔΝΤ κατά των ΑΜΕΑ φυσικά και δεν πρέπει να περάσει, δεν πέρασε επί κυβερνήσεως Σαμαρά και δεν πρέπει να περάσει και επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Το  «Έθνος» σήμερα αναφέρει καθαρά ότι , η ομάδα Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) ζητά επίμονα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συνυπολογίζει στο εξής τα επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Το ότι είναι απάνθρωπη η Βελκουλέσκου και οποιοσδήποτε από τους δανειστές αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να τους περάσει και δεν πρέπει να μπαίνει προς συζήτηση το οτιδήποτε αφορά την κοινωνική πρόνοια στην χώρα.

Διαβάζουμε ότι το θέμα των επιδομάτων ΑΜΕΑ έχει τεθεί επί τάπητος και αυτό δεν πρέπει να επιτρέπει η κυβέρνηση να του ακουμπάει κανένας με κανένα τρόπο γιατί είναι έγκλημα και δεν πρέπει να πειραχτεί κανένα προνοιακό επίδομα το οποίο τέτοιες εποχές είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστικό για την όποια στοιχειώδη επιβίωση αυτών των ανθρώπων.

Η αθλιότητα των δανειστών φαίνεται από το ότι θεωρούν υπερβολικό το πενιχρό επίδομα που παίρνουν τα ΑΜΕΑ και το  κονδύλι των 700 εκατ. ευρώ που προβλέπεται βάσει Προϋπολογισμού ως ετήσια δαπάνη για τα αναπηρικά δικαιώματα. 

Πιέζουν λοιπόν να ξεκινήσει άμεσα η μεταρρύθμιση των επιδομάτων για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), μέσω της επανεξέτασης των περίπου 185.000 δικαιούχων και αυτό δεν πρέπει να περάσει ούτε να ξανασυζητηθεί από την κυβέρνηση και στην ανάγκη να δηλώσει την παραίτηση της για το καλό αυτών των ανθρώπων ώστε να φρενάρει τα όποια εγκληματικά σχέδια των δανειστών.

Η Παγκόσμια Τράπεζα βάση δημοσιογραφικών πληροφοριών οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει είναι αντίθετη και πληροφορεί ότι  βάσει της έκθεσης της , η οποία αξιολογεί την πρώτη φάση του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι προνοιακές δαπάνες στην Ελλάδα φτάνουν τα 3,8 δισ. ευρώ (2,1% του ΑΕΠ), όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 28 είναι 4,2% του ΑΕΠ.

Από την έκθεση αυτή φαίνεται ότι στην χώρα  μας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. ήδη είναι εξευτελιστικά τα ποσά που δίνονται για τις προνοιακές ανάγκες των ΑΜΕΑ και το ΔΝΤ θέλει να τα οδηγήσει στην πείνα και τον θάνατο για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι.

Άλλο τα κοινωνικά επιδόματα κάθε είδους και αιτίας τα οποία ίσως θα πρέπει να εξεταστούν κατά περίπτωση και άλλο τα προνοιακά επιδόματα που αφορούν ΑΜΕΑ!!! 

Και επειδή έχουμε να κάνουμε διαχρονικά με ανίκανους θα μπερδέψουν  τους πάντες και τα πάντα και η μπάλα να πάρει τους πάρει όλους.

Το θέμα είναι ο όποιος εξορθολογισμός επιχειρηθεί να μην περιλαμβάνει αιματηρές περικοπές διαλύοντας το όποιο κοινωνικό κράτος υπάρχει στην χώρα και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες των ΑΜΕΑ που προσπαθούν να ζήσουν στοιχειωδώς από αυτά τα πενιχρά επιδόματα που τους δίνει το κράτος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου