Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Απίστευτο: Τώρα κάνουν υπερπτήσεις ακόμη και οι Σκοπιανοί!



Το ΓΕΕΘΑ παραδέχθηκε ότι δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ μπήκαν χώρις άδεια στην περιοχή της Αριδαίας και ανενόχλητα παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο! - Γκάφα: Αρχικά ανακοίνωσαν ότι οι υπερπτήσεις έγιναν στους Εύζωνες...

Με επίσημη ανακοίνωση, το ΓΕΕΘΑ παραδέχεται δύο υπερπτήσεις από στρατιωτικά ελικόπτερα των Σκοπίων τα οποία πέταξαν άνωθεν ελληνικού εδάφους στην περιοχή της Αριδαίας. 

Δεν έχει προηγούμενο και είναι ίσως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγκάζεται να παραδεχθεί τις επιθετικές πτήσεις ελικοπτέρων του στρατού των Σκοπίων πάνω από ελληνική επικράτεια.

Διότι είναι διαφορετικό να βλέπεις σε τηλεοπτικά πλάνα ελικόπτερα της FYROM να πετούν εντός της ελληνικής επικράτειας (συνέβη πρόσφατα στην Ειδομένη) ή να διαπιστώνεις με τα μάτια σου ότι Σκοπιανοί κομάντος εισέβαλαν εντός της ελληνικής επικράτειας (γεγονός αδιαμφισβήτητο που προέκυψε επίσης από τα πλάνα στην τηλεόραση και τις φωτογραφίες ντοκουμέντα αν και οι αρχές επισήμως το αρνήθηκαν) και άλλο να επιβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ακόμη και οι Σκοπιανοί δεν δίνουν δεκάρα για την παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας.

Το ακόμη χειρότερο και ίσως ενδεικτικό της προχειρότητας ή και της αναστάτωσης που προκλήθηκε από τις επιθετικές πτήσεις των σκοπιανών ελικοπτέρων είναι το γεγονός ότι αρχικώς (λίγο πριν τις 15:00) ανακοίνωσαν πως οι υπερπτήσεις έγιναν στους Εύζωνες και περίπου μιάμιση ώρα αργότερα με διορθωτική ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ είπαν ότι οι υπερπτήσεις έγιναν στην Αριδαία...

Διαβάστε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις υπερπτήσεις των Σκοπιανών: 

Υπερπτήσεις Ελικοπτέρων ΠΓΔΜ

    Δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:
•    την 09:33, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 7.000 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:34 
•    την 09:49, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 8.300 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:50 
    Τα ανωτέρω Ε/Π αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.


Διαβάστε εδώ την διορθωτική ανακοίνωση 


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου