Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η "αρπαγή" των αποθεματικών από νοσοκομεία και ΟΑΕΔ προκαλεί ανησυχία




Κώστας Βουκελάτος

Ποιο πλεόνασμα και πράσινα άλογα, σανό στους πολίτες με δήθεν χαρές, ψέμα μπόλικο  και εξαπάτηση, εδώ και ενάμιση χρόνο από την ποιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ελληνική ιστορία.

Δεν έχει κάνει τίποτα σωστό έχει αποτύχει σε κάθε διαπραγμάτευση και έχει χρεώσει τον ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια ευρώ.

Νέο κρούσμα της συνεχιζόμενης ανικανότητας της κυβέρνησης είναι να ζητήσει εκ νέου αποθεματικά ταμείων και νέο θύμα τα νοσοκομεία και αφού έχει ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο στεγνώσει εντελώς ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς και δεν μπορεί να πάρει από αλλού.

Δεν έμεινε όμως εκεί ζήτησε και τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ για να διαλύσει εκτός από την υγεία την στήριξη και τις παροχές στα εκατομμύρια ανέργους.

Η κυβέρνηση ζήτησε να πάρει απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ για την μεταφορά 100 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της ΤτΕ, αυτά τα χρήματα βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, ούτως ώστε ο οργανισμός να καταβάλει πληρωμές σε δικαιούχους και προμηθευτές.

Την ίδια ενέργεια είχε κάνει το 2015 και δεν έχει αφήσει φράγκο στα αποθεματικά των ταμείων σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς, αυτή η κίνηση δείχνει ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ, ακόμα μια φορά για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του το κράτος που αυτή η κυβέρνηση έχει επιβαρύνει και άλλο με τα ρουσφέτια των ημετέρων τους.

Η αθλιότητα της κυβέρνησης είναι ότι αυτή την φορά κτυπάει την υγεία των πολιτών ζητώντας τα πενιχρά αποθεματικά των νοσοκομείων που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις γάζες των ασθενών και πολλές φορές δεν έχουν τα απαραίτητα για τα χειρουργεία αδιαφορώντας για το πώς θα λειτουργήσουν μετά την "αρπαγή" των αποθεματικών τους χρημάτων. 

Κτυπάει και  τα χρήματα των ανέργων που υποφέρουν αδιαφορώντας για το εάν θα πληρωθούν οι δικαιούχοι στην ώρα τους.

Δηλαδή όλα για όλα ακόμα και οι παροχές υγείας των πολιτών και η περαιτέρω εξαθλίωση των ανέργων αρκεί να μείνουν στην κυβέρνηση για όσο περισσότερο μπορούν πάντα σε βάρος της χώρας και των πολιτών.

Φτάνει!!!!!!








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου