Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Γερμανικά ΜΜΕ: Παραιτείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Ο Τσίπρας αναζητεί νέο ΥΠ.ΟΙΚ.



Φουντώνουν οι φήμες πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων, της εφημερίδας Bild και του πρακτορείου Ntv, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Το Ntv αναρωτιέται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για έναν νέο υπουργό Οικονομικών», αναφέρει. Και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί». 

Η Βild σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».  

Βild: Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει πως «ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».

Αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους. 




Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου