Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τα μέτρα φέρνουν αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ -Υπουργοί, βουλευτές και κόμμα σε συμπληγάδες



Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, στελέχη και προπαντός οι υπουργοί δεν περνούν την καλύτερη φάση τους.

Τόσο η φοροκαταιγίδα που επίκειται όσο και το πακέτο προληπτικών μέτρων έχουν προκαλέσει αναταραχή.

Κατά πληροφορίες του iefimerida.gr, από την περασμένη κιόλας Παρασκευή σήμανε "συναγερμός".  Μία ομάδα κυβερνητικών βουλευτών συναντήθηκε στη Βουλή, με αποκλειστικό στόχο να δουν ποια "γραμμή" θα επικοινωνούν στα τηλεοπτικά πάνελ με τα νέα δεδομένα, ενώ δεν ήταν λίγα και τα κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν στο Μαξίμου για τον ίδιο λόγο.

Συνεδριάζουν τα όργανα

Ενδεικτικό της κινητικότητας αλλά και του αναβρασμού, είναι ότι, κατά πληροφορίες του iefimerida.gr, αύριο, Τρίτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία όπου με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των "53", οι οποίοι, βέβαια,έχουν εκφράσει δημοσίως τις διαφωνίες τους, παρόντος του πρωθυπουργού. 

Σημειωτέον, ότι το εν λόγω όργανο είχε συνεδριάσει και την περασμένη Κυριακή, με κομματικές πηγές να μεταφέρουν την εικόνα πως ο κ. Τσίπρας συζήτησε και με τα στελέχη των "53" τις πολιτικές εξελίξεις. Οι  ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως εξήγησε στους συνομιλητές του ότι το ερώτημα δεν είναι το δίλημμα που  θέτουν οι "53", αν δηλαδή η κυβέρνηση θα πέσει από τους δανειστές ή την κοινωνία, αλλά πως θα διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα.

Τέλος, κυβερνητικές πηγές προϊδεάζουν ότι εντός της Μεγάλης Εβδομάδας ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να συγκαλέσει και το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να περιγράψει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προετοιμάζοντας άπαντες για τον επικείμενο ανασχηματισμό.



Πηγή:  iefimerida.gr 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου