Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η διαφθορά στη Δικαιοσύνη



Σε αποκαλύψεις για τις διαχρονικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη προχώρησε το βράδυ της Κυριακής η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Στο στούντιο της εκπομπής της «Checkpoint Alpha» για τον φάκελο «Διαφθορά στη Δικαιοσύνη» βρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης. «Η αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Υπάρχει μία σκιά πάνω από τη Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να φύγει το συντομότερο. Δεν πρέπει να αντικατασταθεί το ένα σύστημα με το άλλο, πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη» τόνισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Φάμελλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πέσαμε από τα σύννεφα, όταν διαπιστώσαμε από κείμενο που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ότι υπάρχουν δικαστικοί που έχουν άμεση συγγενική σχέση με κόμματα και υποψηφίους κομμάτων, που εξετάζουν τους φακέλους των κομμάτων αυτών και που λειτουργούν ως ένα δίκτυο ανθρώπων εξυπηρέτησης μονομερών συμφερόντων κι όχι όλης της κοινωνίας. Εμείς αυτό πρέπει να το διαλευκάνουμε και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει καμία σκιά πάνω στη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει διακομματική συναίνεση για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, ενώ σημείωσε ότι ο έλεγχος της επιτροπής για το «πόθεν έσχες» για τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προχωράει κανονικά. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναδείχθηκε και η ανάγκη να διευρυνθεί ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να συμπεριληφθούν περισσότερα αδικήματα από τη δωροδοκία και τη δωροληψία που προβλέπονται σήμερα.



Πηγή : espressonews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου