Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Από τον Ιανουάριο φαινόταν το κλίμα στραβό στην ΟΝΝΕΔ και έσκασαν τα λάθη



Κώστας Βουκελάτος

Η ΟΝΝΕΔ είναι χτισμένη πάνω σε γερές βάσεις και δεν είναι εύκολο να διαλύσει επειδή κάποιοι δεν ενήργησαν σωστά και βλέπουν τα πράγματα αλλιώς.

Το στραβό κλίμα με την νεολαία ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και σίγουρα δεν έκανε καλό η επιθετική  πίεση που ασκήθηκε από ορισμένους και πολύ κακός σε στελέχη της ΟΝΝΕΔ και στον Πρόεδρο της Σάκη Ιωαννίδη, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί και μαζί με τον πρόεδρο, ο υπεύθυνος της ΔΑΠ και άλλα στελέχη πρώτης γραμμής.

Εγώ προσωπικά έζησα την ΟΝΝΕΔ ως μέλος της την περίοδο 1985-1993 και τότε τα πράγματα δεν ήταν απλά τύπου μαζευόμαστε και συζητάμε, τότε ήμασταν στους δρόμους σε επικίνδυνες εποχές και με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας, δώσαμε μάχες υπηρετώντας την παράταξη.

Το μια φορά ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ για πάντα ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ισχύει για όλους όσους υπήρξαμε μέλη αυτής της νεολαίας και μας πονάει η οποιαδήποτε αρνητική είδηση.

Η νέες ηγεσίες στην νεολαία δεν έρχονται για να αλώσουν την ΟΝΝΕΔ αλλά εγκαθίστανται εκλεγμένες και αναμφισβήτητες μέσα από τα νόμιμα όργανα τους και αυτό είναι η δικιά μου άποψη και έτσι λειτουργούσε εδώ και χρόνια η νεολαία όπως την έμαθα εγώ.

Όλοι οι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ και τα ηγετικά στελέχη της ΔΑΠ που θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα οδήγησαν την νεολαία με αξιοπρέπεια και δυνάμωναν τα θεμέλια της και αυτή η εικόνα  που παρουσιάζει σήμερα η νεολαία μαζί με τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται και γράφονται δεν αρέσει σε κανένα.

Η χθεσινές εξελίξεις δεν έχουν ξαναγίνει στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ και αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι και θα πρέπει να συναντηθούν όλοι με όλους και να δουν τι δεν έγινε σωστά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης που έφερε σε τέτοια δύσκολη θέση την νεολαία της Νέας Δημοκρατίας

Το ρεπορτάζ και τα άρθρα που διάβασα σήμερα αναφέρονται στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για "Φιάσκο μεγατόνων", το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να γίνουν οι ψηφοφορίες για τα όργανα της νεολαίας, αλλά και για τους εκπροσώπους της γαλάζιας νεολαίας στο συνέδριο της ΝΔ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη , όμοια της οποίας δεν υπάρχει στην ιστορία της νεολαίας της ΝΔ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητα συγκεκριμένων στελεχών να ανταποκριθούν σε ακόμα πιο σύνθετα ζητήματα, όταν δεν μπορούν καν τις εκλεκτορικές διαδικασίες ενός συνεδρίου.

Από αυτό το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα προέκυπτε η νέα Κεντρική Επιτροπή, οι εκπρόσωποι στην Πολιτική Επιτροπή και οι σύνεδροι για το κεντρικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως γίνεται σε κάθε συνέδριο θα γινόντουσαν και αλλαγές στο καταστατικό και θα έπαιρναν σημαντικές αποφάσεις οι νεολαίοι για σοβαρά θέματα κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ.

Ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και ο αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, ο βασικός στόχος ήταν ο αριθμός να μειωθεί κατά πολύ, πλην όμως αυτό δεν ήταν κοινή επιδίωξη, με συγκεκριμένους παράγοντες εντός του στερεώματος της ΟΝΝΕΔ να επιδιώκουν μεγαλύτερο αριθμό μελών της Κ.Ε.

Αυτή η σύγκρουση για τον αριθμό των μελών της Κ.Ε. είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθούν τα πάντα και να αδειάσει η αίθουσα με αποτέλεσμα να μείνουν ελάχιστοι για να ψηφίσουν.

Από ότι διαβάζω η ξεφτίλα συνεχίστηκε και την ώρα που ήταν να ξεκινήσει η ψηφοφορία, συνεργεία του δήμου Ευόσμου μπήκαν κάποια στιγμή στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου και ξεκίνησαν να μαζεύουν τις καρέκλες, προκαλώντας τρομακτική αμηχανία στους ελάχιστους παρευρισκόμενους, αλλά και στην ηγετική ομάδα της ΟΝΝΕΔ, η οποία έβλεπε ένα φιάσκο μεγατόνων να εξελίσσεται.

Έτσι, το συνέδριο διαλύθηκε, χωρίς να έχει εκλεγεί Κ.Ε., χωρίς να έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. και χωρίς να έχουν εκλεγεί σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ.

Στο στόχαστρο όπως ενημερώνομαι βρίσκεται ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, στην ομάδα του οποίου χρεώνεται επιμονή για μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, επειδή όμως τα όργανα στην ΟΝΝΕΔ έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο σίγουρα υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι που θα πρέπει να παραμείνουν πλέον απλά μέλη και να μην ξανασχοληθούν σε οτιδήποτε οργανωτικό γιατί αυτή δεν είναι εικόνα νεολαίας.

Δεν μπορεί σήμερα να διαβάζουμε στο τύπο ότι "εγείρεται ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία της γαλάζιας νεολαίας, πώς επιδιώκει να αρθρώνει παρεμβατικό λόγο για τα καίρια ζητήματα της χώρας, όταν αδυνατεί να εγγυηθεί μια απλή εσωτερική διαδικασία, η οποία ναυαγεί λόγω εσωτερικών συγκρούσεων".

Αυτό δεν ακούστηκε ποτέ και είναι έγκλημα να προχωρήσει με λάθος ανθρώπους η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.

Όποιος παρακολούθησε την συνέχεια του φιάσκου θα είδε ότι μετά τις σοβαρές εξελίξεις και όταν πλέον είχε πλημμυρίσει το διαδίκτυο με αρνητικά ρεπορτάζ και άρθρα για το συνέδριο αμαυρώνοντας την εικόνα της ΟΝΝΕΔ, βγήκε μια λιτή ανακοίνωση μετά από πιέσεις 01:30 την νύχτα η οποία έλεγε :

Ότι η ΟΝΝΕΔ απέκτησε όργανα μέσω ψηφοφορίας.

"Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αργά το βράδυ λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή"

Ποιος ψήφισε, πόσοι ψήφισαν και πότε ψήφισαν αυτό παραμένει ερωτηματικό

Μαζευτείτε τώρα που είναι νωρίς να δείτε τι κάνατε λάθος από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και πώς μπορείτε να το διορθώσετε απομακρύνοντας από ηγετικές θέσεις τώρα που είναι νωρίς αυτούς που δεν θα κάνουν καλό στην ΟΝΝΕΔ και φωνάζοντας τους πάντες για μια ειλικρινή συζήτηση.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου