Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΙΣΑ: Κίνδυνος εξάπλωσης λοιμωδών ασθενειών στο Ελληνικό



Την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, μετά τον θάνατο 17χρονης κοπέλας στην προσφυγική δομή του Ελληνικού. 

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι «ο θάνατος της 17χρονης στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα Δημόσιας υγείας που ανακύπτουν λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας». 

Σύμφωνα με τους γιατρούς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθή ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες.

Προειδοποιούν δε ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας, θα αυξηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νόσων οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν και στον τοπικό πληθυσμό, ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Τέλος ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι δεν έχουν δρομολογηθεί στις περιοχές υψηλού κινδύνου, οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί εναντίον των κουνουπιών, με αποτέλεσμα η χώρα να αντιμετωπίζει το κίνδυνο έξαρσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός, κ.α.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου