Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Καμιά προστασία για την πρώτη κατοικία! Έγινε κατάσχεση πρώτης κατοικίας για ΕΝΦΙΑ


Την ώρα που η κυβέρνηση τσακώνεται για την λίστα Λαγκάρντ ο πολίτης υποφέρει από την καταστροφική πολιτική που τους έχει επιβάλει.

Η εφορία έστειλε ειδοποίηση σε ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων

Ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, κατήγγειλε στην πρωινή εκπομπή στο Mega πως έλαβε κατασχετήριο της πρώτης τους κατοικίας γιατί αδυνατούσε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι σήμερα στην εκπομπή, το σπίτι στο οποίο διαμένει, κληρονομήθηκε από τους γονείς της συζύγου και ο φόρος για το 2015 έφτασε τις 30.000 ευρώ απο τις προσαυξήσεις και τους τοκογλυφικούς τόκους που επιβάλλει η εφορία, όταν το ετήσιο εισόδημά τους από τις συντάξεις δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Μάλιστα, κατάφερε να μπει στις 100 δόσεις, ώστε να τακτοποιήσει την οφειλή του, αλλά ακόμα κι έτσι, το ζευγάρι αδυνατούσε να πληρώνει δόση, ύψους 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος συνολικά είχε φτάσει στο ποσό των 198.000 ευρώ λόγω των τοκογλυφικών χρεών που επιβάλλει η εφορία και έτσι καθίστανται ανείσπρακτα η πλειοψηφία των οφειλών.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι, προσπάθησε πολλές φορές να πουλήσει το σπίτι, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει αγοραστή και για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του άρχισε να πουλά κοσμήματα και έπιπλα.

Η αποχή των δικηγόρων έχει σώσει μέχρι στιγμής το ζευγάρι των ηλικιωμένων και όχι η ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ότι θα και θα και θα με αποτέλεσμα να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό για να τους ψηφίσει.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου