Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δημήτρης Κάρναβος ο ποιο ενεργός Δήμαρχος του Λεκανοπεδίου

Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι κατά παραδοχή της πλειοψηφίας των δημοτών του ο ποιο ενεργός Δήμαρχος Καλλιθέας από όλους τους προκατόχους του.

Εκτός την ενεργή συμμετοχή του στην καλυτέρευση της εικόνας του δήμου και των υπηρεσιών του, ο Δημήτρης Κάρναβος έχει εργαστεί πολύ για να βελτιώσει και τις δομές πρόνοιας του δήμου που αριθμοί κοντά 200.000 κατοίκους και έχοντας ως συνεργάτιδα του την αντιδήμαρχο πρόνοιας Άννα Πάσχου - Γιαννάκου η οποία επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο βοηθώντας τους δημότες της Καλλιθέας και όχι μόνο αφού σαν μητροπολιτικός δήμος είναι επιφορτισμένος για την πρόνοια και των γειτονικών δήμων.

Με αυτή του την επιλογή να τοποθετήσει την Άννα Πάσχου - Γιαννάκου στην κοινωνική πρόνοια, ο Δημήτρης Κάρναβος δείχνει ότι διαλέγει πολύ προσεκτικά τους συνεργάτες του και ότι ήρθε για να μείνει.

Δεν είναι τυχαία η ενέργεια του Δημήτρη Κάρναβου τον Μάρτιο του 2016 που προνόησε να καταβάλει πρώτος τα επιδόματα πρόνοιας ΑΜΕΑ μία εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, κίνηση η οποία είχε μόνο θετικά σχόλια από τις οργανώσεις και τις ομάδες ΑΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα.

Τελευταίο του έργο είναι ότι απέκτησε από τους πρώτους ο δήμος Καλλιθέας μία σημαντική δομή για την πρόληψη και διατήρηση της υγείας των δημοτών αφού από χθες τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ) που στεγάζεται  στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, Ανδρομάχης 100.

Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας του Δήμου Καλλιθέας έχει σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να υποβληθούν για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

1.   Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.
2.   Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου.
3.   Πρόληψη καρκίνου του μαστού.
4.   Πρόληψη καρκίνου του προστάτη.
5.   Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
6.   Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων–καρδιαγγειακός κίνδυνος.
7.   Πρόληψη μελανώματος.

Η εκδήλωση για τα εγκαίνια διοργανώθηκε υπό την ευθύνη της Αντιδημάρχου Αννας Πάσχου-Γιαννακού η οποία συμβάλει στο τεράστιο έργο που γίνεται στον δήμο Καλλιθέας και αφορά την πρόνοια και τις υποδομές υγείας.

Δεν είναι τυχαίο πώς από τους 50 δημότες που ρωτήσαμε για τις υποδομές υγείας και πρόνοιας του δήμου Καλλιθέας οι 45 είπαν ότι νιώθουν ασφάλεια λόγω των ενεργειών του Δημάρχου τους Δημήτρη Κάρναβου και της Αντιδημάρχου τους Άννα Πάσχου - Γιαννάκου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου