Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Θέλεις βεβαίωση από το Παίδων για τα ΚΕΠΑ ένα μήνα και τυχερός θα είσαι!




Κώστας Βουκελάτος

Απαράδεκτη η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και όσο αφορά την περίθαλψη η οποία έχει υποβαθμιστεί σε εγκληματικά επίπεδα, αλλά και όσο αφορά τις διοικητικές υπηρεσίες.

Απόδειξη αυτής της άθλιας κατάστασης είναι η παρακάτω : 

Για μία απλή βεβαίωση της πάθησης του παιδιού σας από το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ώστε να περάσει από τα ΚΕΠΑ και να πιστοποιηθεί το ποσοστό αναπηρίας του μπορεί να φτάσει μέχρι και μήνας για να την πάρεις και να την καταθέσεις.


Αίτηση γονέα στα αρχεία του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού από 07.04.2016 για χορήγηση βεβαίωσης για διαβήτη τύπου Ι από τον θεράπων ιατρό του μικρού παιδιού του δεν έχει ακόμα χορηγηθεί στον αιτούντα εδώ και 15 ημέρες και ακόμα είναι άγνωστο πότε.



Δηλαδή για μία απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων 5 λεπτών με τα πόδια από Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου στους Αμπελόκηπους που βρίσκεται το Αγλαΐα Κυριακού μέχρι Μεσογείων 24 στους Αμπελόκηπους που εδρεύει το διαβητολογικό του νοσοκομείου η δακτυλογραφημένη επιστολή έχει κάνει μέχρι στιγμής 15 ημέρες να πάει και να γυρίσει στα αρχεία υπογεγραμμένη και ακόμα δεν ξέρει κανένας πόσο ακόμα.

Ακόμα χειρότερο είναι ότι τα αρχεία του νοσοκομείου βρίσκονται στο ισόγειο και ο όροφος που βρίσκονται οι γιατροί και οι θάλαμοι των διαβητικών ασθενών είναι στον τρίτο δηλαδή για μια υπογραφή τους χωρίζουν μερικά σκαλιά η ένα ασανσέρ δρόμος έτσι και είναι κουρασμένος ο υπάλληλος.

Τέσσερις φορές έχει πάρει τηλέφωνο ο αιτών και τον γιατρό και τα αρχεία και ο ένας έριχνε στον άλλο την ευθύνη για την καθυστέρηση.

Μιά άλλη δικαιολογία από υπάλληλο των αρχείων του νοσοκομείου με την οποία μίλησα και τελικά ερεύνησα και είναι βάσιμη, δηλαδή δεν την είπε απλά για να δικαιολογηθεί, είναι ότι δεν υπάρχει διοικητικό προσωπικό για να δακτυλογραφήσει τις βεβαιώσεις και να τις στείλει για υπογραφή στον γιατρό και αυτή την δουλειά την κάνει μόνο ένα άτομο. Φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα του αιτούντα ταλαίπωρου πολίτη αλλά της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία δεν έχει φροντίσει να συμβάλει στην οργάνωση για να αποφευχθούν τέτοιου είδους απαράδεκτες τριτοκοσμικές καθυστερήσεις.


Τελικά ο γιατρός φταίει, το διοικητικό προσωπικό φταίει, τα μαύρα χάλια της χώρας μας και η ανοργανωσιά των δημόσιων νοσοκομείων φταίνε σημασία έχει ότι ο πολίτης υποφέρει για να πάρει μια βεβαίωση ώστε να περάσει μετά από τον άλλο Γολγοθά των ΚΕΠΑ και της πρόνοιας.

Αυτό θα έπρεπε να έχει σταματήσει και οι βεβαιώσεις θα έπρεπε να εκδίδονται σε μία ημέρα ηλεκτρονικά διότι τα αρχεία υποτίθεται και θέλω να πιστεύω ότι είναι ηλεκτρονικά σε κάθε νοσοκομείο αλλά όλοι όπως πάντα αδιαφορούν γιατί δεν υπάρχει κανένας να οργανώσει αυτό το μπάχαλο.

Είμαι περίεργος να δω πότε επιτέλους θα πάρει την βεβαίωση ο αιτών και εύχομαι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δύο εβδομάδων καθυστέρηση και βλέπουμε για μια υπογραφή σε μια βεβαίωση να πάρει ένα τέλος γιατί ντροπιάζει όλους τους υπεύθυνους και το χειρότερο ταλαιπωρεί τους επί πολλών ετών ταλαιπωρημένους πολίτες και κανένας δεν σκέφτεται ότι η βεβαίωση ΑΜΕΑ για τα ΚΕΠΑ είναι μόνο η αρχή για την άνοδο του Γολγοθά των αιτούντων πιστοποίηση μέρες που έρχονται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου