Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Από που το πλεόνασμα; "Έφαγαν" τα μισά οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ




Χάθηκε η «μάχη» της καθημερινότητας απο τα μισά οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Η ανακοίνωση του ΟΓΑ για την μισή καταβολή της προκαταβολής για τα οικογενειακά επιδόματα 2016 έσκασε κυριολεκτικά σαν «βόμβα» σε 700.000 νοικοκυριά, αφού επιφύλασσε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη σε χιλιάδες οικογένειες που περιμένουν τα χρήματα αυτά για να κάνουν Πάσχα.

Η διοίκηση του ΟΓΑ βέβαια, έσπευσε να κάνει λόγο για περιορισμένη προσέλευση νέων φορολογικών δηλώσεων και Α21, πετώντας και το μπαλάκι στην απεργία των λογιστών. Επίσης, έγινε λόγος για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ύψους 8 εκατ ευρώ από την περσινή καταβολή επιδομάτων που γεννά το ερώτημα στο γιατί δεν μπορούν να απαιτηθούν από αυτούς που παρανόμως τα εισέπραξαν και η ανεπάρκεια του κράτους απλά δεν μπορεί να τα αναζητήσει πίσω, στέλνοντας τον λογαριασμό στο σύνολο των δικαιούχων στερώντας τους την δόση που για ορισμένους είναι ακόμη και ζήτημα επιβίωσης. 

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ που είναι εμφανής ότι «στάλθηκε» από το Υπουργείο Εργασίας, έκανε γνωστό ότι θα δοθεί μόνο το 50% της δόσης για οικογενειακά επιδόματα του α' τριμήνου 2016 την Παρασκευή 22/4 έδειξε ότι ήδη ο κρατικός «κορβανάς» αρχίζει και αδειάζει ενώ οι δικαιολογίες του Υπουργείου Εργασίας δεν φαίνονται πειστικές. 

Το ότι στα Ταμεία του Οργανισμού μπήκαν τα 70 εκατ ευρώ, από τα 140 εκατ ευρώ, που έπρεπε να καταβάλλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ελλείψει χρημάτων είναι ολοφάνερο,ενώ η «αποστολή» ευθυνών από τους κυβερνώντες σε μια επαγγελματική ομάδα ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη αφού και να μην γινόταν η αποχή ο ρυθμός και αριθμός υποβολής δηλώσεων δεν θα άλλαζε ριζικά. Δεν είναι όμως η μοναδική φορά που η κυβέρνηση σε κάτι τόσο καίριο για χιλιάδες οικογένειες το κρίνει δευτερεύων και προσπαθεί να το καλύψει με δικαιολογίες. 

Τον Οκτώβριο του 2015 οι χιλιάδες δικαιούχοι και πάλι ήταν τα θύματα της έλλειψης χρημάτων στα κρατικά ταμεία ενώ τότε ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος είχε επιρρίψει ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση, λόγω της διήμερης κατάληψης του υπουργείου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ. 

Τότε είχε πάει πίσω και η πίστωση της κάρτας σίτισης αφου η δόση των 2 δισ ευρώ είχε καθυστερήσει αφήνοντας σύξυλες χιλιάδες οικογένειες. Αν και πρώτη φορά «Αριστερά» η μάχη της καθημερινότητας και υποστήριξης του αδυνάτου φαίνεται ότι έχει χαθεί αφού η κυβέρνηση βλέπει ως εύκολα θύματα του ευάλωτους.



Πηγή : dikaiologitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου