Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 6 μονάδες! Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών



Η έρευνα της Pulse καταγράφει προβάδισμα 7 μονάδων του Κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Το 47% θέλει πρόωρες εκλογές.

Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών στη νέα έρευνα της Pulse με σχεδόν όλους τους δείκτες να είναι ευνοϊκή για τη Νέα Δημοκρατία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 47% των ερωτηθέντων προτιμά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και το 32% θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει η σημερινή κυβέρνηση.


Η Νέα Δημοκρατία, έχει προβάδισμα 6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά κατά 7 μονάδες στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (ποσοστό 20%) έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα.


Στην παράσταση νίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται κατά 18 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (50%-32%).


Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Ποσοστό 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν.



Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί  ότι το κλίμα στην οικονομία θα βελτιωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με ποσοστό 49% έναντι 44%.




Το 72% των ερωτηθέντων, εξάλλου, αξιολογούν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 21% που την αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά.


Σε ερώτημα που αφορά την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.  Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία  είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. 






Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου