Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο αργόμισθος καθηγητής ιατρικής των 200.000 ευρώ




Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φαίνεται ότι στοιχίζει στο ελληνικό Δημόσιο η αργομισθία καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από αναφορά που έγινε στις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος και έφτασε σε γνώση του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο συγκεκριμένος καθηγητής του τομέα Χειρουργικής του ΑΠΘ, παρότι τα τελευταία οκτώ -τουλάχιστον- χρόνια δεν ανταποκρίνεται στο διδακτικό του έργο, ούτε στα χειρουργεία, εντούτοις εξακολουθεί να εισπράττει κανονικά κάθε μήνα το μισθό του.

Η μισθοδοσία του κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 200.0000 ευρώ.

Ο ίδιος φέρεται να ταξιδεύει και να περνάει αρκετό καιρό σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, δίχως -πάντως- η εκεί παραμονή του να συνδέεται με ακαδημαϊκά προγράμματα ή υποχρεώσεις στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής του ιδιότητας.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για απάτη κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, και σε συνάρτηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ίδιος, φαίνεται ότι επιχείρησε να συνδέσει την απουσία του με την κάθοδό του στην πολιτική ως υποψήφιου βουλευτή του ΛΑΟΣ, στις εκλογές του 2012.



Πηγή : zougla.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου