Τρίτη 12 Απριλίου 2016

1 χρόνος φυλάκιση και 50.000 ευρώ πρόστιμο για μεταφορά σκυλιών σε οίκους ανοχής για... κτηνοβάτες στην Γερμανία




Την τελευταία στιγμή σώθηκαν 15 αδέσποτα σκυλιά, μεταξύ των οποίων και κουταβάκια, από τα «νύχια» κυκλώματος που φαίνεται πως θα τα έστελνε σε «οίκους ανοχής» για... κτηνοβάτες στη Γερμανία!

Το λαθρεμπόριο της φρίκης των άτυχων ζώων προς τη βορειοευρωπαϊκή χώρα γινόταν κάτω από τη μύτη των ελληνικών Αρχών, μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», και ματαιώθηκε χάρη σε μια πληροφορία που είχε ένας φιλόζωος αστυνομικός, ο οποίος οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Αρχικά εντοπίστηκε το Σάββατο ένας Ελληνας, ο οποίος μετέφερεένααδέσποτο θηλυκόσκυλίμε τα τέσσερα κουτάβια του μέσα σε τρία κουτιά. Οταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και τον ρώτησαν γιατί έχει μαζί του τα σκυλιά, απάντησε πως τα έπαιρνε μαζί του στη Γερμανία, όπου θα έμενε μόνιμα. Οταν όμως ρωτήθηκε ποια ήταν τα ονόματά τους, απάντησε ότι τα είχε... ξεχάσει! Η υπάλληλος από το check inεπιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος έλεγε ψέματα, καθώς ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως είχε εισιτήριο με επιστροφή και μάλιστα για την επόμενη ημέρα!

Περιπολικό έξω από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»Οι υποψίες ότι κάτι περίεργο κρυβόταν πίσω από τη στάση του έγιναν βεβαιότητα, όταν οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να τοποθετήσει τα κλουβιά σε έναν πάγκο. Από μια αδέξια κίνηση ένα από αυτά έπεσε (και μάλιστα από αρκετό ύψος), όμως ούτε η σκύλα ούτε τα κουταβάκια κουνήθηκαν. Σύντομα διαπιστώθηκε πως ήταν ναρκωμένα (!) και ο μεταφορέας προσήχθη στο τμήμα του αεροδρομίου, όπου έπεσε σε πολλές αντιφάσεις σχετικά με την ιδιοκτησία των τετράποδων.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν και δύο Γερμανίδες, οι οποίες είχαν στην κατοχή τους άλλα δέκα σκυλιά, και αυτά αδέσποτα και ναρκωμένα! Μάλιστα θα ταξίδευαν ξεχωριστά, καθώς οι επιβάτες επιτρέπεται να έχουν μέχρι πέντε κατοικίδια στον χώρο αποσκευών.

Ήταν πια φανερό ότι υπήρχε κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τα σκυλιά. Η μεταφορά τους γινόταν πάντα Σαββατοκύριακο, καθώς έλειπε ο νομίατρος του «Ελ. Βενιζέλος» και δεν υπήρχε κάποιος για να χειριστεί το ειδικό σκάνερ για τα τσιπ που προσαρμόζονται στα νόμιμα τετράποδα από τους ιδιοκτήτες τους, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό!

Πολύτιμα στοιχεία

Μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Ελληνα και των δύο Γερμανίδων, έσπευσαν στο αεροδρόμιο μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, τα οποία έδωσαν πολύτιμα στοιχεία στους αστυνομικούς για το λαθρεμπόριο σκυλιών προς τη Γερμανία. Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, σκοπός του είναι η τροφοδοσία οίκων ανοχής για... κτηνοβάτες! Τέτοιου είδους «σπίτια» ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στη Γερμανία! Μάλιστα η τιμή αγοράς ενός τετράποδου φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και τα 400 ευρώ!

Οι συλλήψεις δείχνουν το εύρος της παράνομης μεταφοράς ζώων προς τη Γερμανία, καθώς ο Ελληνας και οι δύο Γερμανίδες δεν γνωρίζονταν. Οπως αποδείχθηκε, πρόκειται για μέλη δύο διαφορετικών κυκλωμάτων (ανεξάρτητων μεταξύ τους), η δράση των οποίων διερευνάται ακόμη!

Η «Espresso» μίλησε με τον Γεώργιο Καλιακμάνη, τον αξιωματικό που αποκάλυψε τη δράση τους, ο οποίος μάλιστα είναι και πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. «Αλλη μία φορά η ΕΛ.ΑΣ. έκανε τη δουλειά της και το καθήκον της.

Φυσικά και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιος ήταν ο σκοπός της διακίνησης των ζώων. Ομως γεγονός είναι πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν και αξιοποιούμε κάθε πληροφορία που περιέχεται σε γνώση μας» δήλωσε.

Πωλούν 400 ευρώ το κεφάλι στη βιομηχανία του σεξ με ζώα

Η σκέψη είναι ανατριχιαστική! Κι όμως, κάποια από τα αγαπητά -αν και παραμελημένα- αδέσποτα των ελληνικών πόλεων παραλίγο να καταλήξουν σε μία από τις αποτρόπαιες «φάρμες» ή «οίκους ανοχής... ζώων» της κατά τα άλλα προηγμένης Γερμανίας, όπου οι κτηνοβάτες (έχουν συσπειρωθεί και στο κόμμα «ζωόφιλων», το ΖΕΤΑ) κακοποιούν τα άτυχα ζώα.

Την εξέλιξη απέτρεψαν οι ελληνικές Αρχές που εξάρθρωσαν το κύκλωμα, το οποίο αποτελούνταν από έναν Ελληνα και δύο Γερμανίδες, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν από την Αθήνα στο Μόναχο και το Αμβούργο 15 αδέσποτα «ως πειραματόζωα ή ως εμπόρευμα στη βιομηχανία του σεξ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οίκοι ανοχής που λειτουργούν στη Γερμανία παράνομα νοικιάζουν ζώα για κτηνοβασίες και ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν στους Ελληνες εμπόρους ως και 400 ευρώ το κεφάλι! Επειτα από έντονες αντιδράσεις στα τέλη του 2012 η γερμανική Βουλή ποινικοποίησε την κτηνοβασία «για μεμονωμένες σεξουαλικές πράξεις» (ορίζοντας πρόστιμο ως και 25.000 ευρώ), ενώ έθεσε εκτός νόμου τους μαστροπούς ζώων. Μια απόφαση που προκάλεσε έντονη αντίδραση των κτηνοβατών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η επαφή με τα ζώα είναι συναινετική!

Η αρχή έγινε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η κτηνοβασία (εξαιτίας νομικού κενού) ήταν νόμιμη στη Γερμανία όλο το προηγούμενο διάστημα μετά το 1969. Στη Δανία μάλιστα εξακολουθεί να παραμένει νόμιμη (αν και προσφάτως εξαγγέλθηκε επικείμενη απαγόρευση), αρκεί να μην... υποφέρει το ζώο! Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μεταφορά γίνεται από το Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και από το λιμάνι της Πάτρας.

Καταδικάστηκαν

Σήμερα ο Ελληνας καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης και 50.000 ευρώ πρόστιμο. Για τις δύο Γερμανίδες ορίστηκε τακτική δικάσιμος.


Πηγή : patrastimes.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου