Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

«Le Figaro» : Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει το οριστικό κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια



Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά σε λίγες ώρες η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Η αρχή έγινε από τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» η οποία αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει το οριστικό κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η ολέθρια επιβεβαίωση, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα: «Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν την Κυριακή να κλείσουν το Δρόμο των Βαλκανίων. Το κύμα των παράνομων μεταναστών που μεταφέρονται στα δυτικά Βαλκάνια φτάνει στο τέλος του: αυτός ο δρόμος θα είναι στο εξής κλειστός», αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων, το οποίο θα δοθεί στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

«Η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνει το μάξιμουμ για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση», συνεχίζει το κείμενο, στο οποίο έχουν ήδη συμφωνήσει κι οι 28 χώρες - μέλη. 

Αυτό σημαίνει ότι κι η Ελλάδα (!) συμφώνησε να κλείσουν οριστικά τα σύνορα, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια. Συμφώνησε, δηλαδή, να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα απέραντο «πάρκινγκ» προσφύγων και μεταναστών, σε «αποθήκη ψυχών».



Πηγή :  difernews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου