Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Άριστος Σωκράτους: Πρώην εργαζόμενος της «Helios» και λάτρης της ταχύτητας ο άτυχος πιλότος της FlyDubai




Καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών - Δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας μετακόμισε στο Ντουμπάι

Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους, είναι τελικά ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη τα ξημερώματα στη ρωσική πόλη Ροστόφ. 

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, επιβεβαίωσε το όνομα του κύπριου πιλότου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη, ο Άριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών.

Όπως επισημαίνεται, στο emirates Greek forum: «Τα μαθήματα Ελληνομάθειας ακυρώνουν την προγραμματισμένη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου σήμερα στο Ντουμπάι, ως φόρο τιμής στον άδικο και τραγικό χαμό του Έλληνα πιλότου μαζί με 62 επιβάτες στην πτήση FlyDubai προς Ρωσία».

O Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας μετακόμισε στο Ντουμπάι. Κυβερνήτης Boeing έγινε τα δύο τελευταία χρόνια ενώ το πάθος του ήταν οι αγώνες ταχύτητας με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες κατασκευασμένες ειδικά για πίστες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία, Γιώργος Κασουλίδης, ο πιλότος του αεροσκάφους Boeing που συνετρίβη στο Ροστόφ της Ρωσίας Άριστο Σωκράτους ήταν από τη Λεμεσό.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Σωκράτους ήταν ο πιλότος του Boeing 737-800 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και συνετρίβη, περίπου στις 02:30 ώρα Κύπρου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Ήταν μέλος του επταμελούς πληρώματος του αεροπλάνου.

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επιβαινόντων και του πληρώματος. Όλοι σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα.

Ο Άριστος Σωκράτους είχε ενημερώσει την Flydubai ότι στο τέλος Μαρτίου θα αποχωρούσε από την εταιρεία καθώς είχε εξασφαλίσει εργασία στην Rynair που έχει βάση στη Κύπρο και έτσι θα επέστρεφε στη μεγαλόνησο.

Ποιος ήταν 

Πρώην μοτοσικλετιστής ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Ρωσίας. 

Αγαπημένο του χόμπι ήταν ανέκαθεν η μηχανή, για αυτό όταν δεν πετούσε, ταξίδευε μέχρι την περιοχή του Πολυκάστρου για να πάρει μέρος σε αγώνες.

Ο Αριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό ενώ το τελευταίο διάστημα ζούσε μόνιμα στο Ντουμπάι όπου εργαζόταν στην αεροπορική εταιρεία  FlyDubay.


Αγαπούσε πολύ την ...ταχύτητα για αυτό δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να συμμετέχει σε αγώνες μοτοσικλέτας. 

Στο παρελθόν όταν κατάφερνε να παίρνει ολιγοήμερες άδειες από τη δουλειά του, ερχόταν από την Κύπρο στο Κιλκίς μαζί με φανατικούς φίλους της μοτοσικλέτας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Dragstrer Πολυκάστρου.

Τελευταία φορά που συμμετείχε σε αγώνες μοτοσικλέτας ήταν το 2013. 

Παρόλο που οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται έξι φορές το χρόνο, ο άτυχος πιλότος λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων συμμετείχε μετα δυσκολίας μία έως δυο φορές το χρόνο. 


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου