Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ντ. Μπακογιάννη: Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό



Για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε ανήσυχη η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με  την τοποθέτηση Τουσκ για τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής  και έκανε λόγο για μείζον θέμα  ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

"Τι πραγματικά συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δυο είναι τα δεδομένα. Η δήλωση Τουσκ, η οποία ουσιαστικά συγχαίρει τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα. Και το δεύτερο, τα σύνορα όλων των υπόλοιπων χωρών έκλεισαν ερμητικά από χτες. Η απάντηση πρέπει να δοθεί και πρέπει να δοθεί σήμερα. Οι Έλληνες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια", είπε η κ. Μπακογιάννη.

«Φοβάμαι όμως ότι δόθηκε μια συμφωνία στην δημοσιότητα η οποία δεν ανταποκρίνεται στην ουσία της συζήτησης που έγινε μέσα στο συμβούλιο. Δηλαδή απέφυγαν στο κείμενο να πουν την ουσία και έτσι άφησαν πολλά θέματα ανοικτά. Μετά προχώρησαν στην ουσιαστική άσκηση της πολιτικής, η οποία ήταν το κλείσιμο των συνόρων. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, δεν μπορούμε να κινηθούμε ούτε να κάνουμε πολιτική χωρίς να γνωρίζουμε τα δεδομένα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει μια απάντηση», προσέθεσε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου